מבזקים מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 11°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
י"א שבט התשפ"ו | 29.01.2026
תל אביב 13°c
באר שבע 11°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"מה עושים עם גוטליב?": נתניהו ולוין בשיחות סגורות על "מבריחי המנדטים"

לפי הערכות שהוצגו בשיחות בין השניים, הליכוד מאבד 3-4 מנדטים בעקבות התבטאויות של גוטליב, היא מכחישה את הדברים ותוקפת את לוין, וברקע בליכוד חוששים מבריחת מצביעים

"מה עושים עם גוטליב?": נתניהו ולוין בשיחות סגורות על "מבריחי המנדטים"
נתניהו ולוין צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין דנו לאחרונה בשאלה - "מה עושים עם חברת הכנסת גוטליב?". הנושא עלה במהלך אחת מהפגישות של השניים בשבועיים האחרונים. כך דווח ב-N12.

על פי הטענה, נתניהו אמר ללוין שעל פי ההערכות שברשותו, הליכוד מפסיד בין שלושה לארבעה מנדטים בגלל חברת הכנסת גוטליב. לוין ככל הנראה לא יתקשה לאמץ את הטענה שכן גוטליב תוקפת אותו חדשות לבקרים על כך שלטענתה אינו מבצע את תפקיד שר המשפטים כיאות, ושהוא נכנע ללחצים, ועוד טענות נוספות.

חברת הכנסת גוטליב הכחישה את הפרסום והוסיפה לתקוף בחשבון ה-X שלה את שר המשפטים לוין. "רה"מ סולד מכישלונות, ובצדק", כתבה. "בדיוק בגלל זה הוא מנהיג אדיר שנזהר ממהלכים מטופשים שתוצאת כישלונם ידועה מראש. אז איך לומר בעדינות? רה"מ נתניהו לא דן בעניין שלי עם אף אחד ובוודאי לא עם שר שמספק תמונות כישלון בזו אחר זו".

במקביל, כבר תקופה ארוכה בליכוד מתלבטים לגבי חלקים הולכים וגדלים ברשימת חברי הכנסת במפלגה, לא רק לגבי חברת הכנסת גוטליב. בליכוד מזהים אותם כמי שמושכים את הסיעה מטה בסקרים. לשיטתם, יש קבוצת מצביעים משמעותית ש"בורחת" מהליכוד כשהם רואים את אותה קבוצת חברי כנסת.

טלי גוטליב הליכוד יריב לוין בנימין נתניהו

 צבע אדום

art