לירן תמרי: טרלול השב״חים נחשף במלוא עוצמתו: בעוד שמידי יום מתועדות חדירות שבחים לשטח ישראל ללא הפסקה דווקא בתי הכלא מתמלאים עד אפס מקום. שירות בתי הסוהר מצוי תחת עומס חסר תקדים על מנת לאפשר את כליאתם, כחלק ממדיניות הנציב. מ־5,007 שב״חים בשנת 2023, עם כניסת יעקובי לתפקיד עלה מספר השב״חים ל- 10,475 בשנת 2024 ועד 12,096 בשנת 2025
ראש הישיבה הגר"ד כהן: "הגזירה חמורה רוצים לחלן את כלל ישראל"
הגר’’ד כהן במשא בהיכל ישיבת 'ברכת שמואל' שבנשיאותו: "כיום בדורינו הגזירה חמורה ממה שהיתה ביוון, כיוון שהיונים רצו להשכיחם תורתך, ועתה יהודים רוצים להשכיח תורת אחיהם". ’המלחמה זה לא על יותר או פחות חיילים המלחמה היא על תרבות יוון לחלן את כלל ישראל ולהוציאם מבתי המדרשות". צפו בגלריה מהמסיבה
מאות מתלמידי ישיבת 'ברכת שמואל' זכו בשבוע שעבר להשתתפותו של נשיא הישיבה הגאון רבי דוד כהן במסיבת חנוכה שע"י הישיבה. המסיבה נערכה לראשונה בבית המדרש המפואר החדש שבתוך קמפוס הישיבה בשכונת גבעת שאול בירושלים יליו עברה הישיבה בתחילת שנה זו בעקבות הגידול הגדול בתלמידיה ומתוך שמירה על צוות רחב וגדול שיעניק יחס אישי לכלל התלמידים.
הגאון רבי עוזיאל ליבוביץ ראש הישיבה קיבל את פני נשיא הישיבה בציינו כמה זכות היא לישיבה שראש הישיבה מכוון את דרכה של הישיבה: "זה שמחה גדולה שמורה דרכינו מגיע לישיבתנו, חיכנו לחינוך הבית מדרש החדש ע"י הר"י, זכינו שכל דבר שקורה בישיבה יש לנו את הכהן הגדול, האורים ותומים, על כל פרט ופרט, זה הס"ד שלנו, וחיכנו לזכיה שיהיה גם את החינוך של הכהונה הגדולה לבית מדרש, ועכשיו יש את גמר החינוך".
"כבר אמרתי בישיבה וצריך להגיד כל פעם מחדש במטבע התפילה יש יאמר נא ישראל, יאמרו יראי ה', ואבי זצוק"ל סיפר שהיה מבקר את רבי איסר זלמן מלצר, ושאלו למה יש 3 הודאות הרי ב"יאמר נא ישראל" כולם בכלל זה ואמר ר' איסר זלמן בהודאה לכל אחד יש ההודאה שלו ולכל אחד צריך להיות הודאה משלו והרחיב בזה כמה יש להודות וסיים "וב"ה אנחנו רואים בישיבה את הממית עצמו את העסק בתורהשל הבחורים את ה"זדים ביד עוסקי תורתך" הר''י ר' דוד מדגיש בפני הרבה שרואים את האור שזורח ממכם וכמה שאתם שמחים".
לאחר מכן נשא דברים נרגשים נשיא הישיבה הגאון רבי דוד כהן שהרחיב בדבריו גם על הגזרות על עולם התורה: "זכיתי ללוות את הישיבה מיום הקמתה, וב"ה לראות את הישיבה במבנה קבוע ומרווח כל כך, בנוסף לגדילתה הרוחנית בתלמידים וברבנים וששמה הולך לפניה זה מחמם את הלב ממש".
הגר"ד כהן האריך בימי החנוכה ובדברים נשגבים מהנצי"ב והדגיש "יוון הגיעו לעשות את כלל ישראל לחיי גוף ככל העמים לעולם של טבע, אין רוחניות, אין נשמה, לחלן את כלל ישראל, אבל יוון הוסיפו "להשכיחם תורתך" כי כשיש תורה לא יהיה שייך שכחה רק עם "להשכיחם" שייך להפקיע את הרוחניות.
"החינוך אומר "בלי תורה גם הנשמה הייתה נהפכת לשכלית ובכח התורה זוכה האדם לנשמתו" וזה כוחה של תורה וכדברי הרמח''ל "תורה זה אור שמאיר את נשמת האדם", החשמונאים האירו את אור התורה"
ואז זעק רה''י בכאב: "כל התרבות של העולם החילוני של העולם שמחוץ לבית המדרש, עולם של זוהמה, הכול מלחמה של תרבות יוון, כל המלחמה שיש לנו בדור האחרון שאף אחד לא מילל ולא פילל למצב שאנחנו נמצאים מלחמת "להשכיחם" אני לא יודע עם בכל שנות הגלות היה כדבר הזה ומי זה הלוחמים "היהודים" רח"ל המלחמה היא לא מלחמה של פחות חיילים או יותר חיילים, זה מלחמה על תרבות ייון לחלן את כלל ישראל להוציא אותם מבתי מדרשות לאבד את כל המעמד של כלל ישראל והכוח להתמודד זה אור התורה, בית חשמונאי העמידו תורה לדורות והיום אנחנו מדליקים את האור וזועקים כי הם חיינו, זכיתם להיות בבית מדרש ברמה הכי גבוהה בלימוד, יש פה בית מדרש של עמל התורה, ובזכות זה נזכה לגאולה שלמה בקרוב".
כמו כן נשאו דברים ראש הישיבה הגאון רבי יצחק וינברג המשגיח הגאון רבי בנימין רבינוביץ והגאון רבי הלל מן מרבני הישיבה.
בהיכל הישיבה החדשה שע"י ממלכת התורה "ברכת שמואל" בבית שמש נערך מסיבת חנוכה שם נשאו דברים רה"י הגאון רבי יצחק אייזיק וינברג הגאון רבי יונתן קצבורג והגאון רבי מאיר שכטר.






















