איתי בלומנטל: אחרי שארה"ב עדכנה מדינות במפרץ להיערך לחידוש המערכה באיראן, ביממה האחרונה, שעות אחרי הבחירות בישראל, ארה"ב החלה ברכבת אווירית למזרח התיכון וגם לישראל- תנועה שמזכירה את הימים שלפני שאגת הארי. ביממה האחרונה נחתו בבסיסי חיל האויר בדרום: עובדה ונבטים- לפחות 10 מטוסי תובלה של הצבא האמריקני. חלק מהמטוסים הגיעו מבסיס "פורט בליס" בטקסס, שבו נמצא אחד המרכזים הגדולים של הצבא האמריקני בתחום ההגנה האווירית: ממיירטים ועד סוללות הגנה אווירית – צעד שמלמד על חידוש מלאים בישראל ואף אפשרות להעברת סוללות הגנה נוספות לישראל כדוגמת פטריוט. הרכבת האווירית של ארה"ב כוללת גם מטוסי תובלה שנחתו בשעות האחרונות בבסיסים בירדן, סעודיה, וקטר
השר הבכיר מפתיע: "פרשת “קטארגייט” מחייבת חקירה עד תום"
שר התפוצות אמר כי החשיפות סביב הקשרים עם קטאר הן “מזעזעות”, והדגיש כי אין לראות במדינה המתווכת גורם לגיטימי: “מדובר במדינת אויב”
שר התפוצות עמיחי שיקלי אמר הבוקר (רביעי) כי פרשת “קטארגייט” מחייבת חקירה מלאה ומעמיקה. את הדברים אמר בריאיון בכאן רשת ב, על רקע עדותו של אלי פלדשטיין, לשעבר דובר ראש הממשלה.
לדברי שיקלי, הפרטים שנחשפו לאחרונה מעוררים דאגה משמעותית. “זה נראה מזעזע, לא פחות”, אמר, והוסיף כי יש לבחון את הפרשה עד תומה. כאשר נשאל אם מדובר בבגידה, נמנע מלקבוע זאת במפורש, אך ציין כי קיים “פרדוקס גדול” סביב אופן ההתנהלות שנחשף.
בהתייחס להדלפה לעיתון הגרמני בילד, אמר שיקלי כי יש סתירה בין הטענה שמדובר במהלך שפגע בעסקת החטופים לבין הביקורת על קשרים עם קטאר. לדבריו, אם אכן נחשפה האסטרטגיה של חמאס שלפיה אינו מעוניין בעסקה, קשה ליישב זאת עם הטענות בדבר פגיעה במאמצי התיווך.
שיקלי דחה את האפשרות שקבלת כספים מקטאר יכולה להיחשב לגיטימית בשל תפקידה כמתווכת. “אני לא חושב כך”, אמר, והוסיף כי מבחינתו קטאר היא “מדינת אויב מצורעת”.
על השאלה האם יש מקום לפתוח בחקירה השיב: “בוודאי. החשיפות מזעזעות, והדברים צריכים להיחקר עד תומם”.
