דביר ג'ברה: יוזמת חוקי אונר"א, חה"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו על דחיית העתירות נגד החוקים שיזמה: "מי עמד בראש הרכב השופטים שדחו את העתירות? נשיא העליון, יצחק עמית. אז כשבפעם הבאה יגידו לכם שבג"ץ מצפצף על החקיקה ופוסל חקיקה ימנית, תבדקו טוב טוב איך חוקקו את החוקים, האם בכוונות נקיות או בהטרלות מגוחכות"
פקחי רט"ג ירו למוות בעשרות כלבים סמוך לבסיס זיקים
פקחי רשות הטבע והגנים ירו בכ-20 כלבים באזור בסיס זיקים, חלקם גורים. חיילים שהיו עדים לאירוע: "הם הוכנסו לשקיות זבל והועמסו לרכב. אנחנו מכירים אותם, האכלנו אותם מדי יום". ברשות הגיבו: "פועלים על פי היתר"
עשרות כלבים ששוטטו באזור בסיס צה"ל בזיקים נורו למוות השבוע על ידי פקחי רשות הטבע והגנים, שקיבלו היתר פעולה כחוק, כך דווח ב־ynet. על פי ההערכות, מדובר בכ־20 כלבים, בהם גם גורים, שחלקם ככל הנראה חדרו משטח רצועת עזה.
חיילים שהיו עדים לאירוע סיפרו כי הפקחים ירו בבעלי החיים באמצעות נשק חם, ואספו את הגופות לשקיות זבל שהועמסו לרכב. "זה נמשך שעות. למרות הטענה שכלבים נגועים בכלבת, אנחנו מכירים את הכלבים האלה ומאכילים אותם כל יום. כואב הלב", אמר אחד מהם.

עוד דווח ב־ynet כי למרות הטיעון העומד מאחורי נקיטת הפעולה הזו, שכן כלבים נגועים בכלבת עלולים להוות סכנה לבני אדם ולבעלי חיים, חיילים שהיו עדים לירי בכלבים ציינו את סבלם של בעלי חיים, כמו גם את המחזה הקשה שבו הפגרים נאספו לשקיות. לדבריהם של כמה מהנוכחים במקום, האירוע יצר טראומה בקרב חיילים רבים, שחלקם אפילו בכו.
ברשות הטבע והגנים אישרו כי הפקחים פעלו בהתאם לנהלים והסבירו כי הירי בכלבים שככל הנראה הגיעו מרצועת עזה התבצע בשל החשש להתפרצות כלבת.
דפנה דעואל, מעמותת S.O.S חיות, תקפה את המהלך: "מדינת ישראל בוחרת שוב ושוב בפתרונות אלימים על פני פתרונות הומניים כמו עיקור, חיסון והחזרה. אלפי כלבים מומתים כך מדי שנה, בניגוד למגמות עולמיות".

