איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
אחרי ניסיון ההדחה: יועמ"ש המשטרה הודיע - מסיים את תפקידי
לאחר שלפני כשנה ניסה המפכ"ל להדיח אותו אך נתקל בקושי מצד היועמ"שית, היועץ המשפטי של המשטרה החליט לפרוש מתפקידו - לאחר 30 שנה בארגון. היועמ"ש היוצא: "תקופה מורכבת וסוערת" • כל הפרטים
דרמה במשטרה: תת ניצב אלעזר כהנא, יועמ"ש המשטרה, הודיע הערב (מוצ"ש) על פרישה מהארגון ומתפקידו, זאת כהונה של 4 שנים.
פרישתו מגיעה לאחר שלפני כשנה ניסה מפכ"ל המשטרה דני לוי להעביר אותו מתפקידו, אך לא הצליח בשל התנגדות היועמ"שית שטענה שמדובר בניסיון ההדחה בלי מניע.
בהודעה שיצאה מטעם המשטרה נכתב, בין היתר, כי "המפכ"ל הודה לתת ניצב כהנא, על 30 שנות שירות אינטנסיביות ומקצועיות ואיחל לו הצלחה בהמשך. הליך בחירת מחליף לתפקיד יועמ"ש המשטרה יחל בזמן הקרוב".

העיתונאי לירן תמרי פרסם את הודעתו של היוע"ש כהנא, לסגל הפיקוד הבכיר במשטרה, בה כתב כי "הוא כבר מספר חודשים מבקש למצוא עיתוי מתאים לסיום התפקיד ולפרוש והגעתי למסקנה שאין באמת עיתוי 'מתאים' למהלך כזה". לדבריו, "נדרשתי לקבל החלטה שאני מצפה לה כבר זמן רב".
"אני מבקש ומקווה שתתעלמו מכל מיני רעשי רקע מיותרים והשערות כאלה ואחרות. סיימתי קדנציה של למעלה מארבע שנים, מעבר לתכניותי המקוריות, בתקופה מורכבת וסוערת. והאמת שבעבודה הזו תמיד מורכב וסוער", הוסיף.
בתוך כך, השבוע פורסם כי מפקד מחוז ירושלים המודח במשטרה, ניצב אמיר ארזני, הודיע למפכ"ל כי בכוונתו להיעדר מטקס ההחלפה שיתקיים בשבוע הבא, ברקע מחלוקת חריפה עם השר בן גביר על מעמד הר הבית, שהובילה לסיום תפקידו.
