איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
הרב בצרי בראיון למנדי גרוזמן: ביזוי התפילין זעזע אותנו
לדברי הרב בצרי בכאן מורשת, בית הכנסת בגבעתיים מקיים מאות שיעורים בחודש ומאחד קהלים מכל הזרמים
בראיון עם מנדי גרוזמן בכאן מורשת, ביקש המנחה תחילה לשלוח איחולי רפואה שלמה לאביו של הרב שלמה בצרי, הגאון הגדול, הרב דוד בצרי. הרב שלמה סיפר: "דבר ראשון, תודה רבה לכל המתפללים. אנחנו מרגישים שהתפילות מתקבלות. המצב ברוך השם יציב, הוא עדיין בטיפול נמרץ, ויש צורך בהמשך רחמי שמיים, אך יש השתפרות גדולה מאוד".
במהלך השיחה נחשף האירוע המזעזע שהתרחש בבית הכנסת בגבעתיים: "אלמוני עבר שם אתמול בלילה, והביא עמו טלית קרועה, סידור קרוע ותפילין קרועות, וזרק אותם בכניסה לבית הכנסת. המקום הזה מאחד את כל עם ישראל, יש בו מעל 500 משפחות ופעילות רחבה – מעל 200 שיעורי תורה בחודש, חלוקת מזון, ומפגשים שמקרבים את כולם. האירוע הזה לא מתאים למקום שלנו".
הרב ציין שהאירוע ככל הנראה נבע מחיפוש מקום לגניזה, אך הדגיש: "לזרוק כך את הדברים הוא ביזיון".
לגבי המשך ההתמודדות עם האירוע, אמר הרב: "נעשה כינוס חיזוק ותפילה, כדי שכולם יחזרו בתשובה ויתקרבו לאביהם שבשמיים. אנו מתפללים על עם ישראל".
בהקשר חיובי יותר, סיפר הרב על ההיסטוריה של המקום: "המקום היה בידיו של הרב חיים כהן במשך קרוב ל-40 שנה, שם מסר שיעורים והאחדות הייתה בראש מעייניו – אנשים מכל העדות והחוגים ישבו יחד בשיעוריו. לאחר פטירתו, ביקש ממני להמשיך את הפעילות, וברוך השם המקום פורח וממשיך לאחד ולקרב את כל המשתתפים".
