אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
הלמ"ס הפלסטינית: אוכלוסיית עזה הצטמצמה ביותר מרבע מיליון
לפי הנתונים, ירידה של 10.6% מאז תחילת המלחמה: כ-71 אלף הרוגים, 11 אלף נעדרים, רוב התושבים פונו ו-94% מהמערכת הרפואית ניזוקה או נהרסה
הלמ"ס הפלסטינית פרסמה היום (רביעי) נתונים על האוכלוסייה בעזה וביו"ש. במסגרת זאת, דווח על צמצום האוכלוסייה בעזה בשיעור של 10.6% (254,000, יותר מרבע מיליון) בתוך שנתיים, וזאת בהתבסס על הערכתו למספר התושבים ברצועה לפני המלחמה (2.2 מיליון).
הירידה כוללת את ההרוגים, המתים ואלה שעזבו את הרצועה. לפי המרכז, כ-71 אלף פלסטינים נהרגו במלחמה בעזה, שפרצה בעקבות טבח 7 באוקטובר שביצעו חמאס ויתר ארגוני הטרור והמחבלים. מידע זה מתבסס על הנתון שמפרסם משרד הבריאות העזתי, שנמצא בשליטת חמאס, כך דווח בישראל היום.
עוד צוין כי מספר הנעדרים בעזה עומד על 11,000. בלמ"ס הפלסטינית נטען כי כ-100,000 פלסטינים בלבד עזבו את הרצועה לחו"ל. לפי המרכז, מספר התושבים בעזה וביו"ש כולל כ-5.56 מיליון נפשות בשנת 2025. 3.43 מהם רשומים ביו"ש ובמזרח ירושלים, ו-2.1 מיליון בעזה.
מבחינת מצב האוכלוסייה בעזה, רוב התושבים פונו מבתיהם. הלמ"ס הפלשתינית דיווחה כי 94% מהמרכזים הרפואיים ובתי החולים ניזוקו או נהרסו, כך בהתבסס על נתוני ארגון הבריאות העולמי.
