דפנה ליאל: נתניהו וכץ הוסיפו: "מדובר בתשתית טרור אסטרטגית שנבנתה במשך שני עשורים, במימון ובתכנון איראני. תשתית הטרור והמפקדה ברכס נועדו לשמש בסיס לכיבוש הגליל ושלטו בתצפית ובאש על מטולה וקריית שמונה. צה"ל יישאר באזור הביטחון, ימשיך להשמיד תשתיות טרור ולסכל כל ניסיון של ארגון הטרור חיזבאללה להתבסס מחדש ולשקם את יכולותיו"
השרה טוענת: אלו רגעיו האחרונים של המשטר
בעקבות התגברות המחאות ברחובות איראן, שרת המדע והחדשנות טוענת כי ההפגנות מובילות לתום עידן המשטר הרצחני: "לאיראנים אין ידידה טובה ונאמנה יותר מישראל. אתם לא לבד" | בישראל מתנערים: היא מדברת על דעת עצמה
בישראל בקושי מספקים אמירות לגבי המחאות באיראן, אך אחת מהשרות פרסמה הערב (חמישי) הצהרה לפיה המשטר האיראני יקרוס סופית.
בסרטון שהפיצה ברשתות החברתיות לאזרחים האיראניים, טענה שרת המדע גילה גמליאל כי "ההפגנות שלכם מוצדקות, ויש לכם את הזכות לעתיד טוב יותר. תהיו חזקים ונחושים, הצדק לצדכם".
היא הוסיפה, "העולם רואה את המחאה וההתנגדות שלכם למשטר מדכא וכושל. המשטר הזה נחלש מדי יום, ואלה רגעיו האחרונים".
"אני קוראת לקהילה הבינלאומית לשמוע את הזעקה שלכם לחופש ולתמוך בכם. ישראל לצדכם, ואנחנו תומכים בכם בכל דרך אפשרית. לעם האיראני אין ידידה טובה ונאמנה יותר מישראל. אתם לא לבד. Let’s make Iran great again", קראה.
בישראל לא אהבו את דברי השרה. "העמדה של גמליאל היא על דעת עצמה, ולא עמדת ישראל", אמר גורם ישראלי. "צריך מאוד להיזהר שלא תהיה חיבוריות לישראל. מה שיש שם זאת ההתחלה וזה לוקח זמן. זה יכול להידלק ויכול להיכבות. זה דברים שהם תהליך. בכל מקרה ישראל צריכה להימנע מלהתבטא".
