"לאבא שלי במיון הגיע מפגין, בשערי צדק, וצעק עליו. איך אתם לא מתביישים, שלוש שנים חוסמים פה כבישים, שורפים פה?": המונולוג הסוער של השר וסרלאוף בתגובה לח"כ נעמה לזימי: "בואו נפסיק את כל החסימות האלה, בואו נחליט שמפסיקים עם זה - אני מוכן. מי חותם על הדבר הזה?"
נשק שהוברח לישראל באמצעות רחפנים שימש לפיגועים קטלניים
חוות דעת של שב״כ חושפת לראשונה: נשק שהוברח לישראל באמצעות רחפנים שימש לביצוע פיגועים קטלניים
לפי חוות דעת של שב"כ שהוגשה במסגרת כתב האישום שהוגש הבוקר נגד רשת הברחת האמל"ח ממצרים - שני אקדחים שהוברחו לישראל שימשו לביצוע שני פיגועים באוקטובר 2024, שבהם נורו למוות שוטרים:
הפיגוע בתחנה המרכזית בבאר שבע שבו נורתה למוות לוחמת מג״ב סמ״ש שירה חיה סוסליק, ובפיגוע בכביש 4 שבו נורה למוות השוטר רס״ם אדיר קדוש. כך פורסם ב-i24news.

בשב״כ מתריעים על עלייה חדה בהברחות נשק דרך גבולות מצרים וירדן, בעיקר באמצעות רחפנים, עד כדי הצפת השוק בנשק בלתי חוקי והנגשתו לגורמים עברייניים ולאומניים.
כזכור, היום בצהריים נחשף כי בפעילות משותפת של שב"כ, ימ"ר דרום במשטרת ישראל וצה"ל נחשפה תשתית מבריחי אמצעי לחימה, אשר פעלה להבריח אמל"ח באמצעות רחפנים, בגבולה הדרומי של מדינת ישראל, בשטחי הנגב.

ארבעת חברי התשתית, אזרחי ישראל תושבי מסעודין אל עזאזמה, נעצרו לפני כחודש לחקירה משותפת של שב"כ ומשטרת ישראל.
חקירתם בשב"כ ובמשטרה העלתה כי חברי התשתית היו מעורבים בהברחות אמל״ח משמעותיות מגבול סיני באמצעות רחפנים. במהלך אחד מנסיונות ההברחה, נתפסו ארבעה מקלעים מסוג מא״ג, אשר הוברחו על גבי רחפן שהופל ע"י כוחות צה"ל.
העיתונאי עמיחי אתאלי צייץ בטוויטר תהיה מטרידה ביותר על רקע הדיווח: "חוזר ושואל: מה הצורך במאגים? פרוטקשן הם גובים עם הידיים, רצח על כבוד המשפחה מסתדרים עם סכין, ואחד בשני ברחובות הם יורים באקדח". אתאלי סיכם בדאגה: "מא"ג הם צריכים כדי להילחם נגד צבא. שיהיה לנו בהצלחה".
