מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
י"א שבט התשפ"ו | 29.01.2026
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אבל ברחובות: הרבנית מרת חיה גיטל שחר הסתלקה לבית עולמה והיא בת 47

בערב שבת קודש, עם הדלקת הנרות, יצאה נשמתה בטהרה למנוחת עולמים של האישה הצדקנית, אשת הרה"ג ר' משה שחר 'מיישיב' בישיבה החשובה 'מאור התלמוד' • לאחר שנתיים של ייסורים קשים שקיבלה באמונה, הותירה אחריה 5 יתומים כשהקטנה שבהם בת 6 בלבד

אבל ברחובות: הרבנית מרת חיה גיטל שחר הסתלקה לבית עולמה והיא בת 47
הלם ברחובות עם הסתלקותה של הרבנית חיה גיטל שחר ע"ה צילום: קופת העיר

קדרות עטפה את הקריה החרדית ברחובות עם כניסת שבת פרשת ויחי: הבשורה המרה על פטירתה של האישה החשובה והצדקנית, מרת חיה גיטל שחר ע"ה, הכתה בהלם את תושבי העיר ותלמידי ישיבת 'מאור התלמוד'. המנוחה, שנזדככה בייסורים קשים בשנתיים האחרונות, הלכה לעולמה בגיל 47 בלבד, כשהיא מותירה אחריה חלל עצום ומשפחה שבורה.

מרת שחר ע"ה, בתו של הרה"ג ר' יצחק ליבוביץ זצ"ל, הייתה עזר כנגדו במסירות נפש של בעלה, יבלחט"א הרה"ג ר' משה שחר, המשמש כ'משיב'. כל חייה היו קודש למען יוכל בעלה לשקוד על תלמודו ולמען חינוך שבעת ילדיהם בדרך התורה והחסידות.

גם בעבודתה כמורה בבית הספר בראשון לציון, נודעה כדמות רוחנית משמעותית. תלמידותיה וצוות ההוראה מספרות על אישה מאירת פנים, שתמיד מצאה את המילה הנכונה לחיזוק. היא ניתבה את תלמידותיה לחיי אמונה מתוך אהבה ומסירות שאין לה תחליף.

לעזרה דחופה ליתומים ולאלמן הקליקו כאן >> 

לפני כשנתיים חלתה במחלה הקשה. לאורך כל תקופת הסבל, הפגינה גבורה ואמונה יוצאת דופן. מקורביה מספרים כי גם בימיה האחרונים כשהכאבים היו קשים מנשוא, בחרה להימנע מנטילת משככי כאבים חזקים (מורפיום) כדי לשמור על צלילות דעתה. רצונה האחרון היה להישאר קשובה ונוכחת עבור ילדיה ובני משפחתה עד הרגע האחרון.

חסד מיוחד עשה עמה הקב"ה, כאשר על אף חולייתה הקשה, זכתה בתקופה האחרונה להוביל את אחת מבנותיה אל תחת החופה.

ביום שישי האחרון, בבית החולים איכילוב, חשה המשפחה כי שעותיה האחרונות קרבות. בכוחותיה האחרונים ממש, נפרדה מרת שחר מכל אחד מילדיה במילים אישיות ומחזקות. ברגע מרטיט במיוחד אספה את שארית כוחותיה וכתבה הקדשה אישית בסידור שנקנה לבתה הקטנה, בת ה-6, כצוואה של תפילה ואמונה.

עם הדלקת נרות שבת קודש, כשהיא מוקפת בבני משפחתה המבכים, יצאה נשמתה בטהרה למנוחת עולמים. הלוויתה הכואבת יצאה במוצאי שבת מבני ברק מבית אמה שתחי' לבית החיים ברחובות.

בפטירתה, הותירה המנוחה משפחה מפוארת, אך כזו הניצבת כעת בפני שוקת שבורה. שבעה יתומים נותרו ללא אם, כשהאב נותר לבדו במערכה המורכבת של גידול הילדים וניהול הבית, לצד החלל העצום שנפער.

זהו הרגע של כולנו להתגייס למען היתומים הרכים והאלמן החשוב, כדי להבטיח את עתידם ולתת להם משענת בשעה קשה זו.

לעזרה דחופה ליתומים ולאלמן הקליקו כאן >> 

קופת העיר מאור התלמוד הרב יצחק ליבוביץ

 צבע אדום

art