מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
י"א שבט התשפ"ו | 29.01.2026
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אחרי חמש וחצי שנים: ד”ר שרון אלרעי-פרייס פורשת ממשרד הבריאות

במהלך כהונתה עסקה החטיבה בהתמודדות עם שורה של אתגרים משמעותיים נוספים, ובהם מענה בריאותי לאוכלוסיות מפונות במסגרת מלחמת “חרבות ברזל” והתמודדות עם התפרצות החצבת

אחרי חמש וחצי שנים: ד”ר שרון אלרעי-פרייס פורשת ממשרד הבריאות
משרד הבריאות צילום: נתי שוחט, פלאש 90

ד”ר שרון אלרעי-פרייס ביקשה לסיים את כהונתה כראש חטיבת בריאות הציבור, תפקיד אותו מילאה בחמש וחצי השנים האחרונות.

ד”ר אלרעי-פרייס הצטרפה למשרד הבריאות עם פרוץ מגפת הקורונה ב-2020, והובילה את פעילות חטיבת בריאות הציבור בהתמודדות עם המשבר, לרבות גיבוש מדיניות והובלת מבצע החיסונים הלאומי.

ד"ר אלרעי פרייס, זכתה לשבחים על ניהול דומיננטי של המגיפה, היא ספגה איומים והטרדות, עד לפתח ביתה מצד אנשים שהתנגדו למבצע החיסונים.

במהלך כהונתה עסקה החטיבה בהתמודדות עם שורה של אתגרים משמעותיים נוספים, ובהם מענה בריאותי לאוכלוסיות מפונות במסגרת מלחמת “חרבות ברזל” והתמודדות עם התפרצות החצבת.

במקביל לפעילות בחירום, קודמו במהלך כהונתה מהלכים מערכתיים ארוכי טווח, ובהם הקמת מערך מודיעין בריאות, מאגר חיסונים לאומי ופנקס חיסונים דיגיטלי, קידום רפורמה ברישוי עסקי מזון והיערכות מערכת הבריאות להשפעות שינויי האקלים.

מנכ”ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב: “אני מודה לד”ר שרון אלרעי-פרייס על תרומתה המקצועית רבת השנים לבריאות הציבור בישראל ועל עבודתה כחברת הנהלה בכירה במשרד. תרומתה ניכרת הן בהתמודדות עם מצבי חירום והן בבניית תשתיות מערכתיות ארוכות טווח".

בימים הקרובים יחל תהליך לאיוש תפקיד ראש חטיבת בריאות הציבור, בהתאם לנהלים.

משרד הבריאות שרון אלרעי פרייס קורונה

 צבע אדום

art