"לאבא שלי במיון הגיע מפגין, בשערי צדק, וצעק עליו. איך אתם לא מתביישים, שלוש שנים חוסמים פה כבישים, שורפים פה?": המונולוג הסוער של השר וסרלאוף בתגובה לח"כ נעמה לזימי: "בואו נפסיק את כל החסימות האלה, בואו נחליט שמפסיקים עם זה - אני מוכן. מי חותם על הדבר הזה?"
המשטרה מבקשת להאריך את מעצר הנהג שפגע למוות בשופט שגיא
המשטרה ביקשה להאריך בארבעה ימים את מעצר הנהג שנעצר לאחר התאונה בה נהרג נשיא המחוזי בבאר שבע, בני שגיא. נבדקת האפשרות שנהג תחת השפעת סמים
המשטרה ביקשה היום (שני) מבית המשפט להאריך בארבעה ימים את מעצרו של הנהג שהיה מעורב בתאונת הדרכים הקטלנית בה נהרג אמש (ראשון) נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע, השופט בני שגיא ז"ל.
לפי החשד, רכב שטח שבו נהג החשוד ניסה לרדת לשטח עפר מכביש 6 סמוך ליישוב אל עזי שבשפלה, והשופט שגיא, שרכב על אופנוע ונסע על השוליים, התנגש בו מאחור. בתאונה נהרג שגיא במקום. הוא היה בן 54 במותו.
המשטרה מייחסת לחשוד עבירות של המתה בקלות דעת וגרימת מוות ברשלנות. על פי דיווחים שונים, נבדקת האפשרות כי נהג תחת השפעת סמים, אך נכון לעכשיו אין אינדיקציה ברורה לכך. עוד דווח כי לחשוד קיימות הרשעות קודמות בעבירות תעבורה.
השופט בני שגיא ז"ל מונה לשופט בשנת 2007 ולתפקידו האחרון כנשיא המחוזי בבאר שבע באפריל 2025. הוא נחשב לצעיר מבין נשיאי בתי המשפט המחוזיים בישראל.
מהרשות השופטת נמסר: "הנשיא שגיא היה שופט מוכשר ומבטיח, אהוד ואהוב בקרב כל מי שזכה להכירו. מותו הוא אבידה גדולה למערכת המשפט".
