איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
דרמה: ראש הסגל של נתניהו נחקר - ייתכן כי יתעמת עם פלדשטיין
ראש הסגל של ראש הממשלה צחי ברוורמן זומן לחקירה בלהב 433, ואלי פלדשטיין ימסור עדות בעקבות טענותיו בראיון לכאן 11 על ניסיון לשבש את חקירת הדלפת המסמכים. ייתכן עימות בין השניים
צחי ברוורמן ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו זומן לחקירה ביחידת להב 433, היחידה הארצית למלחמה בפשיעה החמורה של המשטרה. במקביל, גם אלי פלדשטיין זומן למסור עדות בלהב 433 בעקבות דבריו על צחי ברוורמן בריאיון לעמרי אסנהיים בכאן 11. ייתכן כי המשטרה תערוך עימות בין השניים.
בכאן 11 דווח כי המשטרה ערכה חיפוש בביתו של ברוורמן לפני שעוכב לחקירה בחשד לשיבוש חקירת פרשת המסמכים וההדלפה ל"בילד".
כזכור ב-31/12/25 דיווחנו כי המשטרה החלה לבצע פעולות חקירה, בעקבות טענת אלי פלדשטיין שאמר כי ראש הסגל של ראש הממשלה, צחי ברוורמן - ניסה לטענתו לשבש את חקירת הדלפת המסמכים המסווגים לבילד.
כזכור, פלדשטיין טען בראיון לכאן 11, כי חודש לפני מעצרו - ראש הסגל של נתניהו זימן אותו לפגישה חשאית, והודיע לו כי מתנהלת חקירה במחלקת ביטחון מידע (מחב"ם) בצה"ל, אשר נוגעת ללשכת ראש הממשלה. לפי הנטען ברוורמן שאל האם פלדשטיין או אנשי לשכת רה"מ מעורבים, ואף אמר: "אני יכול לכבות את זה".
כבר בחקירתו בשב"כ סיפר פלדשטיין לחוקרים על אותה פגישה, אולם סרב לחשוף את שמו של אותו גורם ורק בראיון לכאן חשף כי מדובר בברוורמן. בעקבות זאת, כאמור, המשטרה החלה לבדוק האם יש ממש בטענה והיום דווח כי זומן לחקירה.
פלדשטיין הדגיש גם את מעורבותו של יונתן אוריך, יועץ תקשורת ומהאנשים הקרובים ביותר לנתניהו, שלדבריו ידע על כל פרט בפרשה. "אוריך יודע את כל מה שאני ידעתי – מאיפה המסמך הגיע, מה המקור שלו, למה זה לא הולך להתפרסם בארץ, הכול הוא יודע", אמר פלדשטיין.
