מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
י"א שבט התשפ"ו | 29.01.2026
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

“מעולם לא חוויתי דבר כזה”: צרחות מתא המטען עצרו את ההמראה

הטיסה הייתה אמורה להמריא בשעה 14:00 ולהגיע בשעה 17:03, אך התקרית הבלתי צפויה גרמה לעיכוב של כחמש שעות לפני שהמטוס המריא ליעדו

“מעולם לא חוויתי דבר כזה”: צרחות מתא המטען עצרו את ההמראה
מטוס אייר קנדה צילום: unsplash

תקרית חריגה מאוד התרחשה ב-13 בדצמבר 2025, בטיסה של חברת אייר קנדה רוז', מטורונטו למונקטון, כאשר המטוס היה בדרכו למסלול ההמראה, הנוסעים דיווחו שהם שומעים צרחות ודפיקות מתא המטען. המטוס חזר לטרמינל ושם גילו שאחד מעובדי המטען נתקע בתוך תא המטען לפני שנסגר.

אחד הטייסים אמר: "מעולם לא קרה לי דבר כזה, אני מקווה שזו תהיה הפעם הראשונה והאחרונה, אבל זו הסיבה שהיינו צריכים לחזור לשער, כדי להוציא את האדם שנתקע בתא המטען. החדשות הטובות הן שהאדם בסדר ובטוח, אבל אנחנו רק צריכים להתמודד עם קצת ניירת. שוב, אנו מתנצלים על כל העיכובים היום, ונביא אתכם למונקטון בהקדם האפשרי".

בחדשות 12 דווח כי הטיסה הייתה אמורה להמריא בשעה 14:00 ולהגיע בשעה 17:03, אך כאמור, היתה תקרית בלתי צפויה בדרך. בעקבות כך, הטיסה התעכבה בכחמש שעות לפני שהמריאה ליעדה.

אם המטוס אכן היה יוצא לדרכו המצב היה הופך למסוכן ומאתגר לוגיסטית. אמנם תאי המטען בדרך כלל נמצאים תחת בקרת לחץ, אך הטמפרטורות בהן יכולות להגיע לקור רב.

קנדה טיסה תא מטען

 צבע אדום

art