"לאבא שלי במיון הגיע מפגין, בשערי צדק, וצעק עליו. איך אתם לא מתביישים, שלוש שנים חוסמים פה כבישים, שורפים פה?": המונולוג הסוער של השר וסרלאוף בתגובה לח"כ נעמה לזימי: "בואו נפסיק את כל החסימות האלה, בואו נחליט שמפסיקים עם זה - אני מוכן. מי חותם על הדבר הזה?"
דיווח: מרגלי המוסד נתפסו באיראן - "סייעו למחאות"
ברקע הטענות כי ארה"ב וישראל מעורבות במחאות נגד המשטר, דיווח מכלי תקשורת המקורב לשלטון טוען כי נתפסו 2 עוסדים עבור ארגון הביון הישראלי. באיראן טוענים כי הם מעורבים במהומות • כל הפרטים
המסר המרכזי שיוצא מהשלטון האיראני בנוגע למחאות הוא שהם באות על ידי ארה"ב וישראל, זאת כדי לעשות דה-לגיטימציה למוחים הרבים.
דיווח שפורסם הערב (ראשון) מפי כלי תקשורת באיראן, המזוהה עם השלטון, מאשש לכאורה את הטענה. לפי הדיווח של סוכנות הידיעות האיראנית "תסנים", באיראן עצרו שני מרגלים של המוסד.
המעצר התרחש בבצפון ח'ראסאן, כאשר גורם במשמרות המהפכה טען כי הם היו מעורבים בארגון המהומות. על פי הדיווח, נתפסו אצלם אמל"ח ומכשירי קשר וריגול.
אם או בלי קשר לטענה על מעצר סוכני המוסד, מפקד כוחות ביטחון הפנים באיראן אמר כי הם עצרו גורמעם מרכזיים שקשורים למחאות. "העימותים עם המפגינים עלו מדרגה. הודות לתיאום מצוין בין כוחות הביטחון לכוחות ביטחון הפנים, השתפרה התגובה מול מפירי הסדר", אמר.
הוא סיפר: "אמש בוצעו מעצרים משמעותיים נגד דמויות מפתח המעורבות במהומות, שיובאו לדין, אחרי השלמת ההליכים המשפטיים".
הוא טען כי "לפי דיווחים, מספר רב מההרוגים נגרם כתוצאה משימוש בנשק חם ודקירות, המעשים בוצעו בידי גורמים מאומנים".
