מיכל פעילן: כ-70 עובדי ועובדות ניקיון במרכז הרפואי ברזילי באשקלון - מרביתן נשים מהעדה האתיופית ותושבות העיר - קיבלו מכתבי פיטורין שייכנסו לתוקף ב-31 במרץ, ערב חג הפסח. המהלך מגיע בעקבות כשל בירוקרטי של אי-פרסום מכרז בזמן. יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, עו"ד אופיר אלקלעי דרש להאריך לאלתר את העסקתם עד להשלמת המכרז החדש. בהסתדרות מזהירים כי אם המחדל לא יתוקן באופן מיידי, הם יפעלו בכל האמצעים הארגוניים, לרבות השבתה מלאה של שירותי המשק בבית החולים
אוריך דורש מ'כאן' את חומר הראיון עם פלדשטיין: "ראיה משפטית"
יונתן אוריך דורש מכאן חדשות לחשוף בפניו את חומרי הגלם המלאים של הראיון עם אלי פלדשטיין, וטוען כי מדובר בגרסה נוספת של פלדשטיין לאירועים שבמוקד החקירות
סנגוריו של יונתן אוריך, עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין פנו לבית המשפט בבקשה לקבל את חומרי הוידאו הגולמיים של הראיון שקיים עמרי אסנהיים עם אלי פלדשטיין.
נשיא בית המשפט, השופט מנחם מזרחי, קבע כי על העיתונאי עמרי אסנהיים ומשטרת ישראל להגיב לבקשה בהקדם.
בבקשת עורכי הדין, נכתב כי "פלדשטיין מסר בפרשות שורה ארוכה של גרסאות שונות ומשתנות – עובדה שמחזקת, מטבע הדברים, את הצורך בקבלת תיעוד מלא, רציף ובלתי-ערוך של כל גרסה נוספת שמסר ביחס לליבת האירועים… הראיונות "מהווים למעשה מסירה של גרסה נוספת ביחס לפרשות – תיעוד בעל פוטנציאל ראייתי מובהק".
עורכי הדין חדד ומילשטיין הבהירו כי "מטבע הדברים, שידור ערוך אינו משקף בהכרח את מלוא הדברים, את ההקשר המלא של השאלות שנשאלו, את הרצף, את ההסתייגויות, ההיסוסים, התיקונים, או פרטים שנמסרו ולא שודרו". לפיכך נטען כי "החומר הגולמי הוא ‘חפץ’ ש‘הצגתו נחוצה או רצויה’ כמשמעות הדברים בסעיף 43 לפקודת הראיות", ומתבקש מבית המשפט הנכבד "להורות תחילה, במעמד צד אחד, על תפיסה והפקדה מידית של החומר הגולמי בבית המשפט; ולאחר מכן לקבוע דיון במעמד הצדדים, לפני כל החלטה בדבר עיון או העברה של החומר".
