מבזקים מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 10°c
חיפה 12°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
י"א שבט התשפ"ו | 29.01.2026
תל אביב 13°c
באר שבע 10°c
חיפה 12°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נתניהו שוחח עם יעקב הררי ששוחרר מהכלא בוונצואלה: "מאחל לך שיקום מהיר"

הררי, בן 72, הוחזק למעלה משנה בידי משטר מדורו יחד עם בני ערובה מערביים • ראש הממשלה הודה למוסד, למשרד החוץ ולמדינות שסייעו במבצע ההשבה

נתניהו שוחח עם יעקב הררי ששוחרר מהכלא בוונצואלה: "מאחל לך שיקום מהיר"
נתניהו בשיחת טלפון צילום: הלשכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (שלישי) עם יעקב הררי, בן 72, ששוחרר אמש מכלאו בוונצואלה ונחת לפני זמן קצר בישראל, לאחר למעלה משנה שבה הוחזק בידי משטר מדורו יחד עם עשרות בני ערובה מערביים.

בשיחה השתתפו גם בנותיו של הררי, יעל ויערה, שביקשו להביע הערכה למדינת ישראל, לראש הממשלה, לקהילה היהודית בקראקס ולשליחי המדינה כולם, על המאמץ המתמשך והבלתי פוסק לשחרור אביהן מן הכלא והשבתו הביתה.

נתניהו בירך את משפחת הררי ואיחל ליעקב בריאות, שיקום מהיר וחזרה לשגרת חיים תקינה לאחר הסיוט שעבר. ראש הממשלה הביע הערכה מיוחדת לאנשי משרד החוץ, למוסד ולמתאם השבויים והנעדרים, גל הירש, על פועלם לאורך התקופה.

בנוסף הודה נתניהו לממשל האמריקאי, לממשלות גרמניה, אוסטריה ואיטליה, על הסיוע שהושיטו לישראל בתהליך המורכב שהוביל לשחרורו של הררי ולהשבתו ארצה.

הררי הוחזק במאסר בתנאים קשים מאוד, ללא הליך משפטי מסודר וללא טיפול רפואי, לצד אסירים מקומיים וזרים אחרים. במהלך כל תקופת מאסרו, המחלקה לישראלים בחו״ל במשרד החוץ ליוותה וטיפלה ביעקב הררי ועמדה בקשר רציף עם משפחתו.

לאור העובדה כי לא מתקיימים יחסים דיפלומטיים בין ונצואלה לישראל, פעל משרד החוץ, בין היתר באמצעות שגרירות ישראל בקולומביה, מול שגרירויות זרות וגורמים דיפלומטיים במספר מדינות ידידותיות לישראל, על מנת לאפשר ביקורים אצל הררי בכלא, לעמוד עמו בקשר ולסייע לו לאורך תקופת מאסרו. בין היתר, הועברו אליו באמצעות אותם גורמים דיפלומטיים, תמונות של נכדו במטרה לשמור על קשר אנושי ולספק תמיכה מורלית.

עניינו של הררי הועלה בשיחות מדיניות, והופעלו ערוצים דיפלומטיים שונים מול מספר מדינות במטרה לקדם את שחרורו. כמו כן פעל גם מתאם השבויים והנעדרים במשרד ראש הממשלה, גל הירש, מול ערוצים בינלאומיים בקידום הנושא.

אמש עודכנה משפחתו של הררי בדבר שחרורו, וההתרגשות הייתה גדולה. מר הררי הוטס בטיסה ישירה לרומא, שם קיבל ליווי וסיוע מהשגרירות הישראלית ונחת כאמור לפני זמן קצר בישראל. משרד החוץ מבקש להודות למדינות שסייעו, בניהן ידידותינו ארצות הברית, גרמניה, איטליה ואוסטריה.

ונצואלה ניקולאס מדורו בנימין נתניהו

 צבע אדום

art