"לאבא שלי במיון הגיע מפגין, בשערי צדק, וצעק עליו. איך אתם לא מתביישים, שלוש שנים חוסמים פה כבישים, שורפים פה?": המונולוג הסוער של השר וסרלאוף בתגובה לח"כ נעמה לזימי: "בואו נפסיק את כל החסימות האלה, בואו נחליט שמפסיקים עם זה - אני מוכן. מי חותם על הדבר הזה?"
מה קורה במפעלים של אפל? התקפי חנק חריפים וממצאים חריגים
התובעת טוענת כי פליטות כימיות ממתקן סמוך למגוריה גרמו למחלה כרונית בעוד אפל דוחה את הטענות ומבקשת לדחות את התביעה על הסף
אשלי גוביק מנהלת תוכנית הנדסה לשעבר באפל הגישה תביעה פדרלית נגד החברה בטענה כי חלתה במחלה כרונית בעקבות חשיפה למזהמים שנפלטו ממפעל ייצור שבבים של אפל בסנטה קלרה הסמוך למקום מגוריה, כך דווח בוואלה. לטענתה הפליטות מארובות המפעל גרמו להתקפי חנק חריפים ולממצאים חריגים בבדיקות דם בהם נוכחות של חומרים רעילים כגון ארסן וכספית.
גוביק טוענת כי אפל פעלה בניגוד לחוקי הגנת הסביבה וסיכנה תושבים רבים באזור מגורים צפוף. התביעה נסמכת גם על נתוני ניטור אוויר מדירתה שהצביעו על עלייה חדה בריכוז תרכובות אורגניות נדיפות בשעות הלילה. לדבריה מצבה הבריאותי החמיר עד שנאלצה לעזוב את הדירה בשנת 2021 וכי תושבים נוספים באזור סבלו מתסמינים דומים.
ברקע נחשף כי הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה הגיעה להסדר עם אפל לאחר ביקורות בשנים 2023 ו- 2024 שבהן נמצאו ליקויים בטיפול בפסולת מסוכנת ובפיקוח על פליטות. אפל הסכימה לשדרוג מערכות ולקנס אזרחי של כ 261,000 דולר אך טענה כי לא נשקפה סכנה ממשית לציבור.
אפל מצידה מבקשת לדחות את התביעה ומכנה את גוביק תובעת סדרתית בטענה שהגישה עשרות הליכים קודמים וכי אין לה כיום קשר ישיר למתקן. למרות זאת בית המשפט החליט בשלב זה להמשיך לדון בתביעה הסביבתית.
