מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
י"א שבט התשפ"ו | 29.01.2026
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תיעוד מהאוויר: לוחמי האש מחפשים אחר תלמיד הישיבה בערוץ הנחל

החשש לחייו של בן ה-17 מביתר עילית גובר: עם אור ראשון, מאות מחלצים ושוטרים שבו לתוואי הנחל בניסיון לאתר את הנער שנסחף אמש | התיעוד מהרחפנים חושף את המאמצים בתנאי השטח הקשים

תיעוד מהאוויר: לוחמי האש מחפשים אחר תלמיד הישיבה בערוץ הנחל
תיעוד מהרחפן: החיפושים בנחל צילום: דוברות יחידת להבה- כבאות והצלה לישראל

עם אור ראשון של בוקר (רביעי) חודשו והתרחבו החיפושים אחר תלמיד הישיבה, נער כבן 17 תושב ביתר עילית, שנעדר מאז שעות הצהריים של אתמול לאחר שנסחף בזרם העז של נחל מודיעין. המבצע, שמרכז מאות אנשי כוחות ההצלה ומתנדבים, מתפרס כעת על פני רצועה של למעלה מ-20 קילומטרים לאורך תוואי הנחל הסמוך למודיעין עילית.

תיעוד מהאוויר: לוחמי האש הופכים כל אבן

בתיעוד חדש שהופץ מרחפני כבאות והצלה, ניתן לראות את לוחמי האש ממחוז יו"ש ומיחידת להבה כשהם פועלים בתוך ערוץ הנחל תחת זרימה חזקה ותנאי טופוגרפיה מאתגרים. הלוחמים נראים כשהם סורקים פיזית כל נקודה, הופכים אבנים ובודקים סבכי צמחייה סמוך למים הגועשים.

צוותים מיחידת העילית "להבה" מצוידים באמצעי חילוץ ייעודיים למים זורמים, פועלים בנקודות אסטרטגיות לאורך הנחל שבו הזרימה נותרה איתנה גם הבוקר.

פרשים וכלבנים הצטרפו לסריקות

גם משטרת ישראל העלתה הבוקר הילוך במאמצי האיתור. אל מתנדבי יחידת החילוץ "עציון-יהודה" ושוטרי מחוז ש"י, הצטרפו הבוקר כוחות מיוחדים הכוללים את יחידת הכלבנים של מג"ב ויחידת הפרשים המשטרתית. אלו מבצעים סריקות נרחבות בשטחים הפתוחים ובגדות הנחל שאינם נגישים לרכבים.
במקביל, המערך האווירי של המשטרה ויחידת הרחפנים "רקיע" מספקים תמונת מצב בזמן אמת מהאוויר, בניסיון לאתר סימן מהנער הנעדר במרחב הגדול. מזג האוויר באזור נותר קר וגשום, מה שמקשה על עבודת הכוחות ומגביר את הדאגה לשלומו של הצעיר.

גם מתנדבי זק"א חזרו לשטח עם אור ראשון. צוות זק"א מודיעין עילית, בפיקודו של שלמה גוטליב, פועל בשיתוף עם היחידות המיוחדות של הארגון בפיקודו של חיים אוטמזגין. הכוחות מפעילים יחידות ג'יפים וצוללים המשתמשים במערכות סונאר מתקדמות לסריקה מתחת לפני המים, במקומות שבהם הראות לקויה והעומק אינו מאפשר סריקה רגילה.

"חזרנו לשטח במלוא העוצמה תוך פריסת כל האמצעים העומדים לרשותנו," מסר אוטמזגין מזירת החיפושים. "מדובר בזירה מורכבת מאוד עקב הזרימות החזקות, אך אנו פועלים בשיתוף פעולה מלא עם המשטרה וכבאות והצלה במטרה אחת - להביא לאיתורו של הנער בהקדם."

מודיעין עילית נעדר נחלים

 צבע אדום

art