אור רביד: המשטרה חתמה על צו סגירה לשאוורמיה מוכרת בחיפה, שבה נתפסו מועסקים חמישה שוהים בלתי חוקיים תושבי השטחים
"עוקב באדיקות"? ביסמוט אתגר את לפיד על בקיאותו בחוק הגיוס
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ בועז ביסמוט, ביקש לבחון את מידת בקיאותו של ראש האופוזיציה בסעיפי חוק הגיוס הנדונים - לאחר שזה הצהיר כי הוא עוקב אחר הדיונים מקרוב
במהלך דיוני ועדת החוץ והביטחון בנושא חוק הגיוס שהתקיימו היום (חמישי), נרשמו חילופי דברים בין יו"ר הוועדה, חבר הכנסת בועז ביסמוט, לבין ראש האופוזיציה, יאיר לפיד, שהסתיימו במבוכה לאחרון.
לפיד, שהגיע לדיון על אף שאינו חבר ועדה קבוע, ציין בפני הנוכחים כי הוא "עוקב באדיקות" אחר הדיונים הממושכים ושלבי החקיקה. בתגובה לדברים, החליט ח"כ ביסמוט לבחון את מידת היכרותו של ראש האופוזיציה.
"לי יש שאלה הכי קלה בעולם. פשוט אנחנו דנים פה, אתה יודע, זו עבודה רצינית ואנחנו מתקדמים. מה אדוני חושב על הסעיפים של היום?", שאל ביסמוט. לפיד התחמק ממתן תשובה מפורטת והשיב: "מה שאני אגיד לך זה שאני אתן לכם לטפל בסעיפים של היום".
למרות חוסר הבקיאות שהפגין היום בוועדה, לפיד מוביל קו נחרץ נגד המתווה המתגבש. בהתבטאויותיו האחרונות תקף בחריפות את החוק ואמר: "חוק "ההשתמטות" אחרי שנתיים של מלחמה הוא יריקה בפרצוף של חיילי צה״ל ומשפחותיהם. נלחם בכל דרך כדי לוודא שלא יועבר חוק אנטי-ציוני כזה במדינת ישראל. את חייבי הגיוס צריך לשלוח או לצבא - או לכלא".
בדברים שנשא בפתח ישיבת סיעת "יש עתיד" בחודש דצמבר, הציג לפיד את דרישתו להטלת הגבלות על מי שאינם מתגייסים: "הגיע זמן הסנקציות האישיות. מי שלא יגיע ללשכת הגיוס - לא יוכל להוציא רישיון נהיגה, לא יוכל להוציא דרכון ולא יקבל שום קצבה מהמדינה".
בציוץ שהעלה היום לרשת X, תקף ראש האופוזיציה וכתב: "נתניהו מקדם השתמטות מצה״ל ביחד עם חברי כנסת שלא מאמינים בקיומה של מדינת ישראל. המינוי של אייכלר לסגן שר, אדם שאמר בעבר שישראל היא ״מדינת אויב״, שהיא אסון לאומי היסטורי ושיש בה "גטו עברי" - רק על מנת לנסות להעביר את חוק ההשתמטות הוא חרפה שאי אפשר יהיה למחוק. נתניהו שוב בוגד בלוחמי צה״ל ומשרתי המילואים".
