"לאבא שלי במיון הגיע מפגין, בשערי צדק, וצעק עליו. איך אתם לא מתביישים, שלוש שנים חוסמים פה כבישים, שורפים פה?": המונולוג הסוער של השר וסרלאוף בתגובה לח"כ נעמה לזימי: "בואו נפסיק את כל החסימות האלה, בואו נחליט שמפסיקים עם זה - אני מוכן. מי חותם על הדבר הזה?"
הנשיא טראמפ הקל בעונשו של האברך החסידי - "מנהיגות במיטבה"
מספר נאשמים נוספים באותו עניין לא קיבלו כלל עונש מאסר, מה שהחריף עוד יותר את הטענות כי עונשו של הרב דויטש היה חמור באופן יוצא דופן
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הקל בעונשו של הרב יעקב חיים דויטש, תושב ויליאמסבורג בן 60, ובכך הביא לסיום מוקדם של עונש מאסר שתומכיו טענו זה מכבר כי הוא בלתי פרופורציונלי בעליל ביחס לעבירת צווארון לבן.
דויטש ריצה עונש מאסר של 62 חודשים וכבר השלים כ-24 חודשים מאחורי סורג ובריח. גזר הדין ספג ביקורת נרחבת משום שהתובעים הפדרליים בתיק דרשו עונש מאסר מקסימלי של 18 חודשים, אך בית המשפט גזר עליו יותר מפי שלושה.
העבירה לא הייתה אלימה, לא גרמה לקורבנות ולא גרמה להפסד כספי, ולא הוטל עליו פיצויים. מספר נאשמים נוספים באותו עניין לא קיבלו כלל עונש מאסר, מה שהחריף עוד יותר את הטענות כי עונשו של דויטש היה חמור באופן יוצא דופן.

בהצהרה שפורסמה לאחר קיצור עונשו, שיבח ארגון "צדק" את החלטת הנשיא ותיאר אותה כתיקון ל"עיוות דין ברור".
"יעקב דויטש ריצה עונש חמור במיוחד בתיק לא אלים, ללא הפסדים - עונש שנגרם לו פי שלושה ממה שהתובעים עצמם ביקשו", נמסר מהארגון. "הפעולה משיבה את המידתיות, מאחדת משפחה ומאשרת מחדש כי רחמים נותרו עמוד תווך חיוני של הצדק האמריקאי".

הרב משה מרגרטן, נשיא ארגון "צדק" המסייע לאסירים יהודים ואחראי על מבצעים חובקי עולם להצלת יהודים, הודה לבית הלבן על הנכונות לבחון מחדש את המקרה ולהתערב.
"ההחלטה משקפת אומץ מוסרי ומנהיגות במיטבה", אמר הרב מרגרטן. "הנשיא טראמפ הדגים שצדק אינו רק עונש, אלא הגינות, אנושיות ונכונות לתקן עוולות ברורות כשהן מתרחשות".
הארגון הודה גם לאליס ג'ונסון, למשרד המשפטים ולאחרים בממשל שהיו מעורבים בבחינת המקרה.
