שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
הממשלה לבג"ץ: אין סמכות לכפות ועדת חקירה לאירועי שבעה באוקטובר
בתגובה לצו על תנאי בפרשת מחדלי 7 באוקטובר קובעת הממשלה: ההתערבות השיפוטית תפגע בהפרדת הרשויות; מקודמת חקיקה לוועדה “ממלכתית-לאומית”
הממשלה הגישה היום (ראשון) את תגובתה הרשמית לצו על תנאי שהוציא בג”ץ בדרישה להקים ועדת חקירה ממלכתית לבחינת המחדלים שהובילו לטבח 7 באוקטובר. בתשובתה קובעת הממשלה באופן חד משמעי כי אין כל עילה משפטית להפיכת הצו למוחלט, וכי יש לדחות את העתירות כבר בשלב זה.
לטענת הממשלה, החלטה שיפוטית שתחייב הקמת ועדת חקירה תפגע אנושות בעקרון הפרדת הרשויות ותחרוג מסמכותו של בית המשפט. “מדובר בהתערבות חסרת תקדים בליבת סמכותה של הרשות המבצעת”, נכתב בתגובה.
עוד מדגישה הממשלה כי סוגיית החקירה נבחנה לעומק על ידה, לרבות שאלת העיתוי וזהות הגוף החוקר. לאחר שקילת כלל השיקולים הרלוונטיים, החליטה הממשלה לקדם חקיקה ייעודית שתאפשר הקמת ועדת חקירה “ממלכתית-לאומית” לאירועי 7 באוקטובר.
לדברי הממשלה, מטרת המהלך היא להבטיח קיומה של חקירה מקיפה, יסודית ובלתי תלויה, שתבחן את כלל הדרגים והגורמים המעורבים באירועים - תוך שמירה על איזון בין הרשויות ומניעת תקדימים חוקתיים.
