מבזקים מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
י"א שבט התשפ"ו | 29.01.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בשיא המתיחות עם איראן: מטוסי הקרב החדשים שנחתו בישראל

מערך ה-F-35 הישראלי ממשיך לגדול: המטוסים המתקדמים נחתו היום בבסיס נבטים ויצטרפו באופן מיידי לטייסות המבצעיות. בצה"ל מדגישים: "נדבך נוסף בחיזוק היציבות האזורית"

בשיא המתיחות עם איראן: מטוסי הקרב החדשים שנחתו בישראל
המטוס החדש צילום: דובר צה"ל

מערך ה-F-35i ("אדיר") של חיל האוויר הישראלי התרחב היום (א') עם נחיתתם של שלושה מטוסי קרב חדשים בבסיס נבטים שבדרום. המטוסים, מתוצרת חברת "לוקהיד מרטין" האמריקאית, עברו את הטיסה הטרנס-אטלנטית ועם נחיתתם הוטבע עליהם סמל חיל האוויר הישראלי.

המטוסים החדשים מיועדים להיקלט בשתי הטייסות המפעילות את ה"אדיר": טייסת 116 ("אריות הדרום") וטייסת 140 ("נשר הזהב")​​​​​​​

מאז ה-7 באוקטובר ופרוץ מלחמת "חרבות ברזל", מערך ה"אדיר" נמצא בחזית הפעילות. המטוסים לוקחים חלק פעיל ורציף במשימות הגנה על שמי המדינה, תקיפות בעומק שטח האויב וסיוע לכוחות הקרקעיים בכלל זירות הלחימה.

בצה"ל מציינים כי הרחבת הצי היא נדבך קריטי בחיזוק היכולות המבצעיות של חיל האוויר, המאפשרת גמישות רבה יותר וקטלניות משופרת מול איומים משתנים.

מעבר ליכולות הטכנולוגיות, הגעת המטוסים מדגישה את עומק השותפות הביטחונית בין ישראל לארצות הברית. בישראל רואים בשיתוף פעולה זה אינטרס עליון לשמירה על היציבות במזרח התיכון ולשימור היתרון האיכותי של צה"ל (ה-QME) באזור.

עם הצטרפות המטוסים החדשים, חיל האוויר ממשיך לבסס את מעמדו כאחד החילות המתקדמים בעולם, כשהוא נשען על טכנולוגיית החמיקה והיתרונות המודיעיניים של ה-F-35 כדי להבטיח את ביטחון המדינה בכל זירה שתידרש.

אדיר F35 מטוס קרב מטוס אדיר חיל האוויר איראן מלחמת חרבות ברזל צה"ל

 צבע אדום

art