מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
י"א שבט התשפ"ו | 29.01.2026
תל אביב 14°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אכלה גלידה חלבית במקום פרווה ונפטרה: זה העונש של בעל המסעדה

בית משפט השלום בקריית שמונה גזר שישה חודשי מאסר בעבודות שירות ושבעה חודשי מאסר על תנאי על בעל המסעדה, ניב רחמים, במסגרת הסדר טיעון

אכלה גלידה חלבית במקום פרווה ונפטרה: זה העונש של בעל המסעדה
אילוסטרציה צילום: unsplash

אושר דרעי בת ה־22 נפטרה באפריל 2021 לאחר שאכלה גלידה חלבית במסעדה בראש פינה, למרות שסבלה מאלרגיה חריפה לחלב. היום (שלישי) גזר בית משפט השלום בקריית שמונה שישה חודשי מאסר בעבודות שירות ושבעה חודשי מאסר על תנאי על בעל המסעדה, ניב רחמים, במסגרת הסדר טיעון.

על פי כתב האישום, דרעי הזמינה קינוח גלידה פרווה. מאחר שלא היה כזה במלאי, נשלח עובד צעיר לרכוש גלידה מסופר סמוך, אך בטעות רכש גלידה חלבית. הגלידה הוכנסה למקרר, הוגשה לדרעי ללא בדיקה, ולאחר שאכלה ממנה לקתה בהתקף אלרגי קשה. היא פונתה לבית החולים זיו בצפת, שם התמוטטה ומתה.

במהלך הדיון הביע רחמים צער עמוק על המקרה ואמר כי הוא מוכן לפעול להעלאת המודעות לנושא האלרגיות. גלית דרעי, אמה של אושר, הדגישה כי אינה מבקשת נקמה אלא אחריות ומניעת מקרים דומים בעתיד. בית המשפט אימץ את הסדר הטיעון וגזר את העונש המוסכם.

גלידה הסכם טיעון

 צבע אדום

art