יקי אדמקר: בתמיכת רוב החרדים: תקציב המדינה עבר בקריאה ראשונה ברוב של 62-55 .
ראו הוזהרתם: נחשף הטריק החדש של הנוכלים על גב הביטוח הלאומי
בימים האחרונים מופצות הודעות SMS המתחזות לביטוח הלאומי ודורשות תשלום חובות מיידי | כך תזהו שמנסים להונות אתכם
גל חדש של ניסיונות הונאה (פישינג) שוטף את המכשירים הסלולריים בישראל. אזרחים רבים דיווחו בימים האחרונים על קבלת הודעות טקסט הנחזות להיות מטעם המוסד לביטוח לאומי, ובהן דרישה לתשלום חוב כספי באמצעות קישור חיצוני.
בביטוח הלאומי הוציאו היום (שלישי) הבהרה דחופה וציינו כי מדובר בפייק מוחלט ואין ללחוץ על הקישורים. הם מסרו כי המקרה הועבר לטיפול ובדיקה של מערך הסייבר הלאומי.
כדי לסייע לציבור להתגונן, פרסם הביטוח הלאומי סימנים המעידים על כך שמדובר בהודעה פיקטיבית:
פירוט סכום החוב: הביטוח הלאומי מדגיש כי בהודעות SMS רשמיות מטעמו לעולם לא יצוין סכום חוב.
בקשת פרטי אשראי: המוסד לעולם לא יבקש מכם להזין פרטי כרטיס אשראי ישירות דרך קישור שנשלח ב-SMS.
כתובת האתר: כתובת אינטרנט רשמית של גוף ממשלתי בישראל חייבת להסתיים בסיומת Gov.il.
זהות השולח: הודעות אמיתיות יופיעו תחת השם BituahLeumi.
בביטוח הלאומי ממליצים למי שקיבל הודעה ואינו בטוח באמינותה, לא לפעול מתוך לחץ. "אנחנו תמיד נעדכן אתכם גם בתוך האזור האישי באתר תחת לשונית 'מכתבים'", כתבו.
מה עושים אם יש ספק?
נכנסים באופן עצמאי לאתר הביטוח הלאומי (לא דרך הקישור שבהודעה) ובודקים את הסטטוס באזור האישי או יוצרים קשר עם המוקד הטלפוני.
