ארי קלמן: בלעדי | דרעי משיב לזעם הפנימי כלפיו ״תמצאו לי מה בן גביר עשה לחרדים״ יו״ר ש״ס דרעי כינס היום לישיבה חריגה את יועצי חברי הכנסת כדי לשמוע דרכם על המצב בשטח הש״סי ולהיערך לקראת הבחירות. • על הזעם כלפיו והזליגה לבן גביר: ״אם מישהו ימצא לי דבר אחד שעשה בן גביר למען הציבור החרדי שיבוא אלי לספר לי. בחור ישיבה חרדי צריך לדעת - ש"ס היא הבית שלו היא היחידה שנלחמת בשבילו״. • על הטענות בנוגע לחוק הגיוס הן מצר תלמידי הישיבות והן מצד המצביעים המסורתיים: ״ש"ס זה לא עוד מפלגה צריך לאזן בין הקהלים שלנו ולכן אנחנו פועלים ברגישות יתר. אין פה אחד שאין לו במשפחה מישהו שהיה או נמצא עכשיו בצבא. יש לנו הערכה עצומה לחיילים לכן לא תמיד אנחנו מגיבים כפי שאנשים כאלה ואחרים היו רוצים״. • האם ש״ס תיפגע פוליטית בבחירות?: ״אני לא מודאג בסוף ש"ס תביא את המספרים שהיא צריכה. אין עוד מפלגה שעשתה ועושה למען המצביעים שלה כמו ש״ס״.
81 שנה לשחרור אושוויץ: 196,600 יהודים ניצולי שואה ברחבי העולם
ב-27 בינואר העולם מציין 81 שנה לשחרור מחנה הריכוז אושוויץ. שם, ובמקומות רבים אחרים, רצחו הנאצים מיליוני יהודים. ניצולים עדיין יכולים לספר על הזוועות
על פי הערכות של ועידת התביעות הבינלאומית, ישנם 196,600 ניצולי שואה יהודים ברחבי העולם. אלה אנשים שניצלו מהשואה באירופה על ידי המשטר הנאצי כילדים לפני יותר מ-80 שנה, כך הודיע הארגון שבסיסו בניו יורק. הגיל הממוצע של ניצולי שואה הוא 87; 62 אחוזים הן נשים, וכאחד מכל שלושה הוא בן 90 ומעלה.
על פי הנתונים, רוב ניצולי השואה היהודים מתגוררים בישראל (50 אחוז), אחריה ארה"ב (16 אחוז), צרפת (9 אחוז) ורוסיה (7 אחוז). גרמניה מדורגת במקום החמישי עם 5 אחוזים. בהשוואה לתחילת השנה הקודמת, מספר עדי הראייה המשיך לרדת. בתחילת 2025, סטטיסטיקאים של ועידת התביעות רשמו כ-196,000 ניצולי שואה יהודים.
27 בינואר הוא יום זיכרון לקורבנות הנאצים ברחבי העולם. ב-27 בינואר 1945 שוחרר מחנה הריכוז אושוויץ. בגרמניה, הנשיא הגרמני רומן הרצוג הכריז על יום זה כיום זיכרון לאומי לפני 30 שנה.
הוועידה לתביעות יהודיות נגד גרמניה היא ארגון ללא מטרות רווח עם משרדים בניו יורק, ישראל, גרמניה ואוסטריה, המסייע לניצולים לקבל פיצויים כניצולי שואה ברחבי העולם. על פי הנתונים, בשנת 2025 חילקה ועידת התביעות פיצויים בסך של כ-530 מיליון דולר לניצולים ברחבי העולם, וכן 960 מיליון דולר עבור אמצעי רווחה לניצולים כגון טיפול ביתי, תרופות ומזון.
