"לאבא שלי במיון הגיע מפגין, בשערי צדק, וצעק עליו. איך אתם לא מתביישים, שלוש שנים חוסמים פה כבישים, שורפים פה?": המונולוג הסוער של השר וסרלאוף בתגובה לח"כ נעמה לזימי: "בואו נפסיק את כל החסימות האלה, בואו נחליט שמפסיקים עם זה - אני מוכן. מי חותם על הדבר הזה?"
טליק גואילי: "החמאס משקר - אנחנו סומכים על הצבא שיחזיר את רן הביתה"
בנוגע לשלב ב’ של ההסכם ולפתיחת מעבר רפיח, הביעה גואילי הסתייגות מהמסרים שיוצאים מהדרג המדיני. “זו החלטה בעייתית. לפי ההסכם חמאס צריך לעשות מאה אחוז כדי להחזיר את החטופים – והוא לא עושה”
על רקע פרסומים על מבצע מיוחד לאיתור רן גויאלי, החטוף האחרון שנותר בעזה, אומרת אמו טאליק גויאלי למנדי גרוזמן בכאן מורשת, כי המשפחה מעודכנת בהתפתחויות – אך בזהירות.
“כבר פחות מחודש אנחנו יודעים שיש סימנים מסוימים באזור מסוים”, סיפרה. “חיכו לכל האישורים כדי להתחיל לפעול שם”.
לדבריה, הודעת חמאס שפורסמה אתמול ולפיה הוא זה שמסר מידע – אינה נכונה.
“קשקשנים, שקרנים וקשקשנים”, אמרה. “כנראה ראו שמתבצעות שם פעולות, אז ניסו לגלוש על זה”.
גואילי אישרה כי מדובר בפעילות המתבצעת מעבר לשטח שבו שוהה צה”ל דרך קבע, והעריכה כי הכוחות פועלים שם כבר כמה ימים. “אנחנו רוצים לסיים את זה”, אמרה. “כל מדינת ישראל רוצה לסיים את זה, אבל מחכים. אין לנו ברירה”.
בהמשך שיתפה בדמותו של בנה רן, לוחם יס״מ שיצא להגן על אזרחי ישראל: “רן קידש את המדים. הוא אהב את העבודה שלו. אם הוא היה כאן – הוא היה גאה בהדהוד של השם שלו ובמעשים שלו. זה מחזק אותנו לדעת שלא שוכחים אותו”.
בנוגע לשלב ב’ של ההסכם ולפתיחת מעבר רפיח, הביעה גואילי הסתייגות מהמסרים שיוצאים מהדרג המדיני. “זו החלטה בעייתית. לפי ההסכם חמאס צריך לעשות מאה אחוז כדי להחזיר את החטופים – והוא לא עושה”, אמרה, והוסיפה: “אנחנו סומכים על הצבא ועל הממשלה שיחזירו לנו את רן”.
עוד ציינה כי מטה משפחות החטופים נסגר לאחרונה מסיבות כלכליות, אך חלק מאנשיו ממשיכים ללוות את המשפחה בצוות מצומצם. “אנחנו מחכים לבשורות טובות”, סיכמה.
