אברהם פריינד: בסביבת ראש הממשלה זעמו על ח"כ פרוש שהתנגד הערב בהצבעה על תקציב המדינה במליאת הכנסת. "אתה יכול עוד לתקן", אמר לו יועץ רה"מ, נבו כץ. פרוש השיב בזלזול: "אני לא שומע!"
קיבלו מישראל? אנשי המיליציות מחזיקים אקדחים משתיקי קול
הנחיות חירום הועברו לבכירים ולפעילים בחמאס, דיווחים על אקדחים עם משתיקי קול, מצלמות גוף וסיוע ישראלי למיליציות הפועלות נגד הארגון ברצועה
בעקבות המשך פעילותן של המיליציות ברצועת עזה שמשתפות פעולה עם ישראל, בחמאס העלו את רמת הכוננות - כך דיווח אתמול (שלישי) עיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי. לפי הדיווח, בארגון הטרור החמירו את ההנחיות מחשש להתנקשויות נוספות שיבוצעו באמצעות המיליציות.
בעיתון הסעודי דווח כי חמאס ומנגנוני הביטחון שלו הפיצו הנחיות לבכירים ולמחבלים בארגון, ובהם "קראו להם להיות ערניים ודרוכים, וכן לשנות את תנועותיהם כדי להימנע ממעקב". הם אף הונחו "לשאת נשק מתאים כדי להגן על עצמם מפני כל תקיפה אפשרית".
ב-N12 דווח כי בנוסף, מחבלי חמאס הונחו למסור את הטלפונים הניידים שלהם כדי למזער את המעקב, בהתחשב בסיוע שישראל מספקת למיליציות. הם גם הונחו לעקוב אחר כל פעילות חשודה סביבם.
הדיווח מגיע על רקע שני חיסולים שביצעו בחודשיים האחרונים המיליציות שפועלות נגד חמאס ברצועה. ב-14 בדצמבר חוסל אחמד זמזם, קצין במנגנון ביטחון הפנים של חמאס, במחנה הפליטים אל-מר'אזי במרכז רצועת עזה. החיסול השני התבצע ב-12 בינואר נגד מנהל מערך החקירות של משטרת חמאס בח'אן יונס, מחמוד אל-אסטל.
לפי מקורות בעזה, שני החיסולים בוצעו לאחר מעקב ממושך אחר תנועותיהם של המחוסלים. בעיתון צוין כי החמושים שביצעו את שני החיסולים האחרונים "היו מצוידים במצלמות קטנות המחוברות לבגדיהם כדי לתעד את הפעולות".
עוד נחשף כי חלק מהנשק ששימש אותם היו אקדחים מצוידים במשתיקי קול, מה שעשוי להצביע על תמיכה ישראלית. לפי הדיווח, חברי המיליציות קיבלו נשק ישראלי חדש, כולל טילי נ"ט, בפעם הראשונה מאז שישראל החלה לספק להן תמיכה, מזון וכמה כלי נשק קלים.
בתחילת השבוע דווח בוול סטריט ג'ורנל שישראל מחמשת ומעניקה סיוע לחמולה שפועלת בח'אן יונס. ראש המיליציה חוסאם אל-אסטל לא הכחיש את עצם הקשר עם ישראל בריאיון עם N12 ביום שני - אך נמנע מלפרט את היקפו.
