מבזקים מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
י"ב שבט התשפ"ו | 30.01.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המשפט המטלטל שאמרה האלמנה ליו"ר הארגון שפעל במהירות

גדולי הדור בירכו, חברי הכנסת התרשמו, והציבור מצביע ברגליים. הצצה לאימפריית מהפכת טיפולי השיניים בבני ברק "לב שרה", שהוכיחה שאפשר לקבל טיפול שיניים ברמה הגבוהה ביותר במחירים מוזלים

המשפט המטלטל שאמרה האלמנה ליו"ר הארגון שפעל במהירות
אישי ציבור בביקור במרפאה צילום: באדיבות המצלם

מעטים האנשים שהצליחו לצבור לעצמם שם כל כך טוב, ואלפי מטופלים מרוצים עד למאוד, בתקופה של שנים מעטות בלבד.

בשעת ערב מאוחרת, פגשנו את הרב יעקב נוראני, יו"ר מרכז סיוע "לב שרה", במשרדי מרפאת השיניים ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, אותו מרפאה שהקים לזכרה של אמו המחנכת הגדולה ואשת החסד מרת שרה נוראני ע"ה, לשיחה על החזון שהפך למציאות ומשנה את חייהם של אלפים.

באדיבות המצלם
הרב דוד יוסף בקביעת מזוזה באגף החדש בלב שרה | באדיבות המצלם

המקום מרוהט בפשטות, אך משדר מקצועיות רבה, וכבר בכניסה למרפאה, הצוות המסור מקבל בסבר פנים יפות את כל האנשים שבאים בשערי המרפאה, משל היו בנים יחידים.

האווירה נינוחה ורגועה, הצוות כל כך אדיב ושירותי, שלרגע התלבטנו האם אכן הגענו למרפאת שיניים. אין כאן אווירה של פחד, ריח מרתיע של רופא שיניים, או צוות זעוף. כולם כאן מאנ"ש, לבבים ומתחשבים. מתעניינים בשלומם של המטופלים, והדאגה והאכפתיות לטובת המטופלים הרשימה אותנו במיוחד. בהחלט עושה חשק לטפל כאן בשיניים.

באדיבות המצלם
יו"ר לב שרה הרב יעקב נוראני חותם על שטר היתר עסקה במעונו של הפוסק הגאון רבי עמרם פריד | באדיבות המצלם

הרב יעקב נוראני, הפעילות שלך בעשור האחרון התמקדה בעיקר במזון וברווחה קלאסית. אנחנו זוכרים שהייתם מסייעים בחלוקת מזון לאלפי משפחות. מה היה הרגע שבו החלטת להיכנס לתחום המורכב והיקר של רפואת השיניים?

"המעבר הזה נולד מתוך רגע אחד מטלטל שלא יכולתי להתעלם ממנו. במסגרת חלוקות המזון שהיינו עורכים, הגענו לביתה של אלמנה אותה ליוונו תקופה ארוכה. כשמסרנו לה את ארגז המצרכים, היא הביטה בי בעיניים דומעות ואמרה לי משפט שפילח לי את הלב: "חצי מהמצרכים תיקח בחזרה, אין לי שיניים לאכול אותם".

ההבנה הזו הכתה בי – הביטחון התזונתי לא נגמר בלהביא אוכל הביתה, הוא תלוי ביכולת של האדם לאכול אותו בכבוד. המשפט הזה חלחל בי תקופה ארוכה, עד לאותו רגע בו החלטתי להקים את המרפאה לזכרה של אימי ע"ה, כדי לתת מענה למצוקה הזו בדיוק".

באדיבות המצלם
שמשון פישר, מבעלי איקאה, בביקור בלב שרה | באדיבות המצלם

המרפאה ממוקמת בלב בני ברק ומשרתת ציבור רחב. כיצד אתם מצליחים לגשר על הפער שבין רפואה מקצועית לבין העלויות הגבוהות בשוק הפרטי?

"החזון שלנו היה ברור מהרגע הראשון: מקצועיות ללא פשרות, אבל במחיר נגיש. גייסנו את מיטב הרופאים, מומחים שעובדים בקליניקות הנחשבות ביותר ובעלי ניסיון בינלאומי. המרפאה מצוידת במיטב המכשור הטכנולוגי המתקדם. המודל שלנו בנוי על סבסוד עמוק של העלויות, מתוך מטרה לאפשר לכל אדם – אברך, בחור ישיבה, ועמל לפרנסתו, לצד עקרת בית ובחורת סמינר – לקבל את הטיפול הטוב ביותר במחירים נמוכים משמעותית ממחירי השוק. אנחנו לא רואים בזה עסק, אלא שליחות".

באדיבות המצלם
שגריר גרמניה בישראל בביקור במרפאה | באדיבות המצלם

אנחנו שומעים על נהירה רבה במיוחד של בחורי ישיבות למקום. כיצד נוצר החיבור הזה עם עולם התורה?

"זיהינו צורך אדיר בקרב בחורי הישיבות. עלויות טיפולי השיניים הן נטל כבד מאוד על ההורים, ולעיתים בחורים מזניחים טיפול בגלל העלות. לכן, יצרנו שיתופי פעולה נרחבים עם קרנות הת"תים של ישיבות רבות, כגון: פוניבז', חברון וסלבודקה. ההסדרים הללו מעניקים לבחורים הקלה נוספת בעול הכספי. יתרה מכך, מתוך הבנה לחשיבות סדרי הלימוד, הגברנו את המענה בשעות פעילות המרפאה גם בשעות 'בין הסדרים', כך שכל בחור ישיבה יכול לטפל בבריאותו מבלי להחסיר שעות לימוד בישיבה".

באדיבות המצלם
הרב לנדא, רבה של בני ברק בביקור במרפאה | באדיבות המצלם

המרפאה מציעה מעטפת רחבה של טיפולים. האם תוכל לפרט על המגוון הקיים במקום?

"בהחלט. המטרה היא לתת מענה תחת קורת גג אחת. זה כולל טיפולים משמרים כגון טיפולי שורש וסתימות, כתרי זירקוניה במחירים מוזלים ממש, כירורגיה מורכבת והשתלות: אנחנו עושים שתלים איכותיים במחירים מוזלים ממש, מטפלים גם בעקירות שיני בינה מורכבות, לצד כל המעטפת הנדרשת בתחום טיפולי השיניים. נדבך משמעותי וותיק בפעילות שלנו הוא מחלקת האורתודונטיה (יישור שיניים). מדובר בתחום שבו העלויות בחוץ הן גבוהות במיוחד, ואצלנו המחלקה פועלת במלוא המרץ עם רופאים בעלי שם דבר ומכשור מתקדם במיוחד, כדי לאפשר גם טיפולים אסתטיים ויישור שיניים במחירים שכל משפחה תוכל לעמוד בהם".

באדיבות המצלם
יו"ר לב שרה ומנהל מערך הבריאות בטקס הוקרה בכנסת | באדיבות המצלם

כמי שרואה את המקרים שמגיעים למרפאה מדי יום, איזה טיפ מעשי יש לך לקוראים שמתלבטים מתי לגשת לטיפול?

"המסר שלי הוא חד משמעי: הזמן הוא הגורם הקריטי ביותר – גם לבריאות השן וגם לעלות הטיפול. הנטייה הטבעית של אנשים היא לדחות טיפולים בגלל חשש כלכלי, אבל המציאות מוכיחה שההזנחה היא זו שעולה בסופו של דבר הכי הרבה כסף.
צריך להבין את המשמעות של דחיית הטיפול: חור קטן בשן, שניתן לפתור בסתימה פשוטה וזולה, עלול להפוך תוך זמן קצר – אם לא יטופל – לטיפול שורש. טיפול שורש שמוזנח ולא מבוצע בזמן, עלול להסתיים באובדן השן ובעקירה, דבר שמצריך אח"כ להתקין שתל במקום השן החסרה. במצב כזה, כדי להחזיר את היכולת ללעוס ולחייך, אנחנו נדרשים כבר לפתרונות יקרים יותר.

הדבר נכון באותה מידה גם לגבי יישור שיניים: אבחון מוקדם וטיפול בזמן הנכון יכולים לחסוך זמן רב, והוצאות מיותרות בעתיד. לכן אני אומר: בואו להיבדק בזמן. אנחנו כאן כדי להוזיל את העלויות, אבל האחריות לא להזניח היא בידיים שלכם".

באדיבות המצלם
איש התקשורת ינון מגל בביקור במרפאה. "הביא את הילדים לקבל טיפולים" | באדיבות המצלם

הפעילות שלכם זוכה להכרה רחבה, הן במערכת הפוליטית והן בקרב ההנהגה הרבנית

אנחנו רואים בזה חיזוק גדול לפעילות שלנו. זכינו לביקורים של אישי ציבור בכירים, שהגיעו והתרשמו עמוקות מהרמה המקצועית ומהיקף הסיוע . אך מעל הכל, התמיכה והעידוד שאנו מקבלים מגדולי ומאורי הדור הם הכוח המניע. זכינו להיכנס למעונם של גדולי ישראל מכל החוגים, שהביעו את התפעלותם מהיוזמה ובירכו על כך שאנו מסייעים למשפחות בני תורה לעבור טיפולים שיניים איכותיים בכבוד. העידוד הזה נותן לנו את הכוח להמשיך ולהרחיב את הפעילות" .

לסיום, האם יש סיפור אישי שנגע לליבך במיוחד במהלך הפעילות במרפאה?

"ישנו מקרה שנחרט בזיכרוני ולא עוזב אותי. הגיע אלינו אברך עם רעייתו, ולאחר הטיפול הוא ניגש אליי בדמעות. הוא סיפר שאשתו נמנעה מלחייך במשך שנים ארוכות בגלל מצב השיניים שלה, והבושה גרמה לה סבל רב, אך לא הייתה להם יכולת כלכלית לטפל בזה. הוא אמר לי בהתרגשות: 'בזכות המחירים והמקצועיות שלכם, אשתי חוזרת לחייך', הרגעים האלו, שבהם אתה מבין שהחזרת לאנשים את הביטחון העצמי ואת שמחת החיים, הם הסיבה שאנחנו קמים בבוקר ועושים את מה שאנחנו עושים".

לב שרה בני ברק טיפולי שיניים

 צבע אדום

art