מבזקים מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 22°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ח שבט התשפ"ו | 05.02.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 22°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

‏למרות המתיחות הבטחונית: חברת התעופה שמחדשת טיסות לארץ

חברת התעופה ההולנדית הודיעה על חידוש הטיסות לארץ, וכן על חזרה לפעילות באיחוד האמירויות ובסעודיה • במקביל, מספר חברות תעופה האריכו או השאירו על כנו את ביטול טיסות הלילה לישראל

‏למרות המתיחות הבטחונית: חברת התעופה שמחדשת טיסות לארץ
טיסות בזול בצייד הטיסות צילום: שאטרסטוק

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה הלילה על חידוש טיסותיה לישראל, לאיחוד האמירויות ולסעודיה, זאת לאחר שינוי נוסף בעמדתה בנוגע לפעילות באזור. בשבוע שעבר עדכנה החברה כי תשוב לטוס לישראל, אך זמן קצר לאחר מכן חזרה בה והודיעה על הימנעות מטיסות מעל אזורים נרחבים במזרח התיכון בשל עלייה במתיחות הביטחונית. כעת, לפי הודעתה האחרונה, הוחלט לחדש את הפעילות.

בהודעת החברה נמסר כי על בסיס מצב הביטחון הנוכחי והיתכנות תפעולית, KLM תפעיל טיסות לתל אביב ב־2 וב־3 בפברואר, בלוח זמנים מותאם. בנוסף, בין 1 ל־6 בפברואר יופעלו טיסות לדובאי, גם הן במתכונת מותאמת. עוד נמסר כי החברה חידשה את טיסותיה ליעדים נוספים באזור, ובהם ריאד ודמאם שבסעודיה.

במקביל, ביום חמישי הודיעה חברת איבריה אקספרס הספרדית על הארכת ביטול טיסות הלילה לישראל עד ל־6 בפברואר. החברה, שהיא חברת בת של איבריה, הפסיקה להפעיל טיסות לילה לישראל מאז 16 בינואר, ומפעילה כיום טיסה יומית אחת בלבד בקו מדריד-תל אביב.

גם קבוצת לופטהנזה עדכנה על המשך שינויים בלוחות הזמנים: הקבוצה, הכוללת את לופטהנזה, סוויס, אוסטריאן איירליינס, בריסל איירליינס ויורווינגס, הודיעה כי היא מאריכה את ביטול טיסותיה לישראל עד יום שלישי, 3 בפברואר. טיסות הלילה הופסקו כבר לפני כשבועיים וחצי, וחלק מהן הועברו לשעות היום. בנוסף, הקבוצה ממשיכה לעקוף את המרחב האווירי של איראן ועיראק עד להודעה חדשה.

תעופה טיסות טיסה KLM

 צבע אדום

art