טראמפ אמר בריאיון לפוליטיקו כי הוא "יכול לפתור בקלות" את הבעיות של האו"ם "אם הם רק יבקשו" ולחייב מדינות חברות לשלם את החובות שלהן, אך לא אמר אם ארה"ב תשלם את החובות שלה בסך יותר מ-2 מיליארד דולר (12)
מאחורי הקלעים של הביקור בוושינגטון: טראמפ מתלבט בין מו"מ לתקיפה
לאחר ביקור הרמטכ״ל בארה״ב, בישראל מעריכים: הנשיא האמריקאי שומר את האופציה הצבאית על השולחן - אך מעדיף בשלב זה לנסות מהלך מדיני מול טהרן | וגם: כך הוטס הרמטכ"ל בחשאי
לאחר ביקורו של הרמטכ״ל יחד עם בכירי מערכת הביטחון בוושינגטון, גורמים בישראל אומרים כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לא זנח את האפשרות לתקיפה באיראן, אך בשלב הנוכחי מעדיף לקדם משא ומתן מול המשטר בטהרן. כך דווח ב'כאן חדשות'.
לפי מקורות ישראלים המעורים בשיח עם הממשל האמריקאי, טראמפ מבקש לנהל מו״מ קשוח מול האיראנים, במטרה להביא לפירוק תוכנית הגרעין ולמנוע מהם השגת נשק גרעיני.
בישראל ממשיכים להעדיף מהלך צבאי אמריקאי, והבהירו לוושינגטון את המשמעויות האפשריות של הימנעות מתקיפה. בין היתר, הזהירו גורמים מדיניים וביטחוניים כי דחייה נוספת עלולה לאפשר לאיראן להתקדם לעבר פצצה גרעינית.
בנוסף, הציגו בישראל בפני האמריקאים גם את החשש מהמשך פיתוח מערך הטילים הבליסטיים של איראן, הנתפס כאיום משמעותי על ביטחון האזור וישראל.
עוד דווח על ידי איתי בלומנטל בכאן חדשות כי הרמטכ"ל, ששהה בארה"ב בסוף השבוע, הוטס לשם באמצעות מטוס מנהלים פרטי, ולא צבאי - זאת כדי להקשות על הטיסה החריגה ערב שבת.
מדובר במטוס שהוחכר בחודשים האחרונים כשלא רק הרמטכ"ל השתמש בו, אלא גם המוסד ובכירי מערכת הביטחון סביב המו"מ לשחרור החטופים בעזה.
