ברק בטש: טראמפ: אנחנו מדברים על הגרעין. יש לנו ספינות גדולות שמגיעות לשם, הכי גדולות והכי טובות. נראה מה יקרה שם
כמה יצאו וכמה יכנסו דרך מעבר רפיח? כל הפרטים
היחס בין מספר הנכנסים ליוצאים במכסה היומית יעמוד על 1:3, כאשר בשלב זה המעבר אינו ערוך לטפל בתנועה העולה על 200 בני אדם ביום
פיילוט הפעלת מעבר רפיח הושלם מוקדם יותר היום (ראשון), והחל ממחר צפוי המעבר להיפתח באופן רשמי, תחת מכסות תנועה מוגבלות, כך דווח בכאן חדשות.
לפי המתווה שנקבע, בכל יום יורשו לעבור במעבר עד 200 בני אדם בסך הכול לשני הכיוונים, זאת בשל מגבלות התפעול במצבו הנוכחי של המעבר. יחס התנועה יעמוד על אחד לשלושה: מדי יום יצאו מהרצועה 50 חולים, שלכל אחד מהם יתלוו שני מלווים. מנגד, תתאפשר כניסתם של 50 בני אדם בלבד.
שעות פעילות המעבר הוגדרו לשש שעות ביום, בין 09:00 ל-15:00.
למחרת הפתיחה היו אמורים להיכנס לרצועת עזה חברי ועדת הטכנוקרטים דרך מעבר רפיח, אולם לפי שעה לא כל חברי הוועדה צפויים להיכנס כבר מחר.
בישראל הגדירו את הפיילוט כ"מוצלח מאוד". במהלך הבוקר בוצעו בדיקות מערכות, נבדקה תקינות התשתיות, נערכו סימולציות למעבר אוטובוסים ואמבולנסים, וכן התקיים תדרוך לכלל הגורמים המעורבים - בהם הפלסטינים המפעילים את המעבר ומשלחת האיחוד האירופי.
