מבזקים מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
י"ז שבט התשפ"ו | 04.02.2026
תל אביב 13°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נתניהו הזהיר את הח"כים בליכוד: "סמוטריץ' יפיל את הממשלה"

ראש הממשלה הנחה את הליכוד לתמוך בהעברת הרפורמה לוועדה למיזמים ציבוריים • בשיחות סגורות הבהיר לח”כים: “זה לא הזמן לבחירות”

נתניהו הזהיר את הח"כים בליכוד: "סמוטריץ' יפיל את הממשלה"
השר סמוטריץ לצד ראש הממשלה צילום: דוברות רה"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את יו”ר הקואליציה ואת חברי ועדת הכנסת להצביע מחר בעד העברת רפורמת משק החלב לוועדה למיזמים ציבוריים, בראשות ח”כ אוהד טל. ההנחיה ניתנה על רקע מתיחות גוברת בקואליציה סביב קידום הרפורמה והשלכותיה הפוליטיות.

במקביל, הנחה נתניהו לפעול בהמשך הליך החקיקה לגיבוש פשרה שתשמור על החקלאות והייצור המקומי, לצד פתיחת השוק לתחרות והוזלת מחירי מוצרי החלב לצרכנים.

בשיחות שקיים היום עם חברי כנסת מהליכוד המתנגדים לרפורמה, הבהיר ראש הממשלה כי קידומה הוא אינטרס קואליציוני מובהק. לדבריהם, נתניהו הזהיר כי בצלאל סמוטריץ’ מאיים להפיל את הממשלה אם הרפורמה לא תקודם. “זה לא הזמן ללכת לבחירות”, אמר נתניהו לח”כים, והדגיש את הצורך בשמירה על יציבות הקואליציה.

על פי גורמים בליכוד, נתניהו אף ביקש מהמתנגדים לרפורמה להצביע בעד העברתה לוועדה שבראשות אוהד טל, כשלב ביניים שיאפשר המשך דיונים וניסיון להגיע להסכמות רחבות יותר.

שר החקלאות וביטחון המזון ח״כ אבי דיכטר מסר כי "רפורמת החלב שמקדם האוצר לא תעבור! אני וחבריי בליכוד נעמוד על כך שהרפורמה תוצא מחוק ההסדרים ותידון בדיונים מקצועיים ואמיתיים עם משרדי הממשלה שאחראים על ביטחון המזון בישראל. אנחנו בליכוד, בכנסת ומחוצה לה, ניתן לראש הממשלה נתניהו גב איתן לממש את הוצאת הרפורמה מחוק ההסדרים. 

לא תצעד לבד ביבי!".

הליכוד בצלאל סמוטריץ שוק החלב

 צבע אדום

art