ברק בטש: טראמפ: אנחנו מדברים על הגרעין. יש לנו ספינות גדולות שמגיעות לשם, הכי גדולות והכי טובות. נראה מה יקרה שם
חמאס מתכנן לשלוט מתחת האף של ממשלת הטכנוקרטים
מסמך ההתעלמות של חמאס מטראמפ נחשף: כך חמאס מתכנן לשלוט ולנהל את רצועת עזה מתחת לאפה של ממשלת הטכנוקרטים
מסמך פנימי שעבר בין הנהגת חמאס לפקידי הממשל של ארגון הטרור בעזה, חושף את התכנון להמשיך לשלוט ברצועה ולנהל אותה - מתחת לאפה של ממשלת הטכנוקרטים. כך פורסם היום (שני) במהדורת כאן חדשות.
לפני כמה ימים שלחה הנהגת חמאס מסמך פנימי חשאי לפקידי הממשל של הארגון בעזה - לקראת הגעת ממשלת הטכנוקרטים לרצועת עזה. המסמך מציג הוראות עשה ואל תעשה לפקידים, בהתנהלות מול חברי ממשלת הטכנוקרטים. במסמך ישנו הסבר כיצד ימשיך חמאס לפעול בניהול הרצועה - מבלי שהטכנוקרטים בכלל יבינו שחמאס שולט במערך הניהול.
עוד נכתב במסמך, כי על הפקידים להמשיך בשגרת עבודתם הרגילה כאילו דבר לא השתנה - ונאסר עליהם לתקוף ברשתות את חברי ממשלת הטכנוקרטים ואת העומד בראשה. במקביל, ניתנת לפקידים הוראה חד משמעית: "אין ליצור שום קשר אישי או להעביר להם מידע וידיעות - אלא באמצעות גורם הסמכות הרלוונטי" - שהוא למעשה חמאס.
בחדשות 13 דווח, כי בימים האחרונים צה״ל העביר מסמך מפורט לרה״מ שמפרט איך חמאס מתעצם בעזה ומשקם את יכולותיו.
במסמך בן 3 עמודים שהועבר למזכיר הצבאי של רה״מ נכתב מפורשות: ״בחלוף כשלושה חודשים להסכם הפסקת האש ברצועת עזה ניכר כי חמאס למרות הקשיים ממשיכה להעמיק את משילותה מתוך הסתכלות קדימה לשלב הבא של ההסכם. ניתן להציע על עלייה בכל מדדי המשילות של חמאס״.
עוד מתארים ומזהירים את רה״מ: ״חמאס נוקט צעדים בשטח שנועדו לשמר את השפעתה ואחיזתה ברצועת עזה מלמטה. זאת באמצעות שילוב אנשי שלומה במשרד ממשלה ובמנגנוני הביטחון. במבט קדימה: בהעדר פירוז חמאס מנשקה ובחסות הוועדה הטכנוקרטית תצליח חמאס בראייתנו לשמר השפעה ושליטה ברצועת עזה״.
