שפיר וג'נריישן יקימו מתקן ממשלתי ראשון בנאות חובב להפקת אנרגיה מפסולת בהשקעה של 2 מיליארד שקל (כלכליסט)
רמת קשרים חסרת תקדים: שיתוף מודיעין רגיש ודיונים על תקיפה משותפת באיראן
בישראל נערכים לכל האפשרויות, גם למקרה של תקיפה אמריקנית עצמאית שבמסגרתה תבקש ארה"ב מישראל להצטרף אליה
ישראל וארה"ב משלימות את התיאום הצבאי ביניהן. הביקור של הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר בוושינגטון ביום שישי האחרון נעל ביקורים של בכירים ישראלים אחרים: ביקורו ראש אמ"ן שלומי בינדר בשבוע שעבר, וראש המוסד דדי ברנע שנפגש לפני כשבועיים עם יו"ר המטות המשולבים דן קיין, בפגישת תיאום אסטרטגית ברמה הגבוהה ביותר.
ביקורים אלו מצטרפים לביקורים של האמריקנים בישראל, ובהם ביקורו של מפקד פיקוד המרכז האמריקני בראד קופר, ולמשחתת הטילים המונחים של ארה"ב שעגנה באילת והפליגה ממנה, לאחר שעשתה תרגיל משותף עם ספינת טילים ישראלית.
איתמר אייכנר מדווח ב-Ynet, כי רמת הקשרים הביטחוניים בין שתי המדינות הגיעו לרמה חסרת תקדים, צה"ל, CIA והדרג מדיני. ישראל משתפת את האמריקנים במידע המודיעיני הכי רגיש שיש לה, גם על מה שהמשטר האיראני עשה למפגינים, כולל היקפי הנרצחים והטבח השיטתי.
חלק ניכר מהשיחות עוסק בהיערכות לתקיפה אמריקנית ולהגנה. בישראל נערכים לכל האפשרויות, גם למקרה של תקיפה אמריקנית עצמאית שבמסגרתה תבקש ארה"ב מישראל להצטרף אליה בגלל הערך המוסף והניסיון שנצבר במלחמת 12 הימים. בוושינגטון גם מבקשים לשמוע מה הלקחים שלמדה ישראל.
ישראל הציגה לאמריקנים את ההיערכות ההגנתית מבחינת מיירטים, וגם שמעה מוושינגטון כיצד תסייע לה בהגנה. ההערכה היא שבשונה ממלחמת 12 הימים, אם איראן תתקוף את ישראל תהיה התגייסות בינלאומית להגנה על ישראל, בדומה למה שהיה בשתי המתקפות האיראניות נגד ישראל באפריל ואוקטובר 2024.
ב-Ynet דווח כי ישראל נזהרת מאוד שלא להיתפס כמי שדוחפת את ארה"ב למלחמה, אך יחד עם זאת - מבהירה ש"אי עשייה" אמריקנית עלולה להיתפס באזור כחולשה, בוודאי לאור האיומים של איראן ואחרי הטבח המחריד באזרחיה.
בינתיים, ישראל משגרת לעבר איראן איומים ברורים: אם תעזו לתקוף - תחטפו מאיתנו מכה קשה שלא דמיינתם.
