דובר צה"ל: מוקדם יותר היום (ה'), כוחות צוות הקרב החטיבתי 188 הפועלים בדרום רצועת עזה זיהו מחבל במרחב הקו הצהוב שהתקרב לעבר הכוחות באופן שהיווה איום מיידי. מיד לאחר הזיהוי, הכוחות תקפו וחיסלו את המחבל במטרה להסיר את האיום. כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
חקירת הפצ"רית הסתיימה ותועבר ליועמ"ש משרד המשפטים
המשטרה הודיעה על סיום חקירת פרשת הפצ"רית והעברתה לטיפול יועמ"שית משרד המשפטים, שתכריע האם צריך השלמות חקירה ומי יהיה הגורם שיטפל בתיק בשלב התביעה
פרשת הפצ"רית: צוות החקירה אשר חקר את פרשת הדלפת הסרטון מהאירוע בשדה תימן, סיים את פעולות החקירה העיקריות. כך הודיעה היום (שלישי) המשטרה באופן רשמי.
המפכ"ל נפגש עם ראש אח"מ ועם צוות החקירה, אשר סקרו בפניו את הממצאים שעלו בחקירה.
המפכ"ל בחן סוגיות עקרוניות שונות וקיבל מידי צוות החקירה את ההסברים הנדרשים.
במשטרה הדגישו כי "בניגוד לפרסומים השגויים, המפכ"ל לא התערב בעבודת החקירה".

במשטרה ציינו כי "נוכח העובדה שמדובר בפרשה בעלת רגישות ציבורית גבוהה ומתוקף אחריותו הציבורית של המפכ"ל ועל מנת לחזק את אמון הציבור", המפכ"ל סבור כי נכון לאפשר לגורם מקצועי בכיר נוסף, חיצוני למשטרה, לבחון את מכלול פעולות החקירה שנעשו, כמקובל בחקירות מסוג זה וכפי שנקבע בהחלטת בג"צ. גורם כזה כידוע, לא מונה עד כה.
על כן, לאור הנסיבות המיוחדות שנוצרו ובשים לב לעובדות שהתבררו במהלך החקירה עד כה, הנחה המפכ"ל את יועמ"ש המשטרה לעדכן את יועמ"ש משרד המשפטים בתמונת המצב העובדתית שעלתה בחקירה, ככל שהיא רלוונטית לסוגיית ניגוד העניינים, על מנת שהנושא יבחן על בסיס המצב העובדתי המעודכן.
בהתאם לחוות הדעת שתתקבל ע״י יועמ״ש משרד המשפטים, יועבר חומר החקירה לגורם בדיקה מוסמך, חיצוני למשטרה, אשר יוכל לבחון את ממצאי החקירה ואת המשך ההליכים בתיק, בכלל זה את הצורך בביצוע השלמות חקירה, זימון עדים וחשודים נוספים ולחילופין הגשת כתבי אישום נגד החשודים שיימצאו רלוונטיים.
