מבזקים מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 22°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ח שבט התשפ"ו | 05.02.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 22°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בן 13 שחה ארבעה קילומטרים עד לחוף והציל את משפחתו

מסוק הצליח לאתר את אמו של אוסטין בן ה-13 ואת שני אחיו אחרי שהיו 10 שעות במים וקפאו מקור. הם אותרו במרחק של 14 ק"מ מהחוף

בן 13 שחה ארבעה קילומטרים עד לחוף והציל את משפחתו
קיאקים צילום: pixabay

ביום שישי האחרון אוסטין אפלבי בן ה-13 ומשפחתו האמא ג'ואן בת ה-47, האח בו בן ה-12 וגרייס בת ה-8, הגיעו מהעיר פרת' לחופשה בעיירה קווינדאלופ במערב אוסטרליה. הם יצאו לשיט עם קיאקים אותם שכרו מבית המלון. כשמזג האוויר הידרדר, רוחות עזות סחפו את המשפחה הרחק מהחוף.

ג'ואן, סיפרה לתקשורת האוסטרלית כי אחרי שנסחפו היא ביקשה מהבן לנסות להגיע לחוף ולהזעיק מחלצים. "אחת ההחלטות הקשות ביותר שאי-פעם הייתי צריכה לקבל הייתה לומר לאוסטין להגיע לחוף ולהזעיק עזרה", כך סיפרה לרשת ABC האוסטרלית.

אוסטין סיפר שניסה להגיע לחוף עם הקיאק אבל נאלץ לנטוש אותו כשזה התמלא במים. הוא נטש את חגורת ההצלה שלו, מפני שהפריעה לו לשחות ארבעה קילומטרים עד שהגיע לחוף והזעיק עזרה. מסוק הצליח לאתר את אמו של אוסטין ואת שני אחיו אחרי שהיו 10 שעות במים וקפאו מקור. הם אותרו במרחק של 14 ק"מ מהחוף.

אוסטין סיפר על רגעי הדרמה: "הגלים היו עצומים ולא הייתה לי חגורת הצלה. אמרתי לעצמי שאני חייב להמשיך. הגעתי סוף סוף לחוף, וקרסתי". אמו, ג'ואן, סיפרה בריאיון ל-ABC כי היא היא הייתה בטוחה שהוא יגיע לחוף, אבל כשהשמש החלה לשקוע והמחלצים טרם הגיעו היא החלה לחשוש שאולי טבע. "שמרנו על חיוביות, שרנו וצחקנו. התייחסנו לזה קצת כמו אל משחק, עד שהשמש החלה לשקוע והים נעשה סוער מאוד, הגלים היו מאוד גבוהים".

באוסטרליה שיבחו את גבורתו של אוסטין, ואמרו כי אין ספק שהנחישות והאומץ שלו הצילו את חיי משפחתו.

אוסטרליה גלישה סירות

 צבע אדום

art