דובר צה"ל: מוקדם יותר היום (ה'), כוחות צוות הקרב החטיבתי 188 הפועלים בדרום רצועת עזה זיהו מחבל במרחב הקו הצהוב שהתקרב לעבר הכוחות באופן שהיווה איום מיידי. מיד לאחר הזיהוי, הכוחות תקפו וחיסלו את המחבל במטרה להסיר את האיום. כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
מאות חשבונות של נאצים התגלו בבנק השוויצרי 'קרדיט סוויס'
חקירת הסנאט חשפה קשרים נרחבים בין הבנק לזרוע הכלכלית של האס-אס ותוכנית סיוע למילוט נאצים לארגנטינה בסיום המלחמה. הבנק הרוכש UBS: "תקופה אפלה בהיסטוריה של הבנקאות השוויצרית"
חקירה מקיפה שניהל הסנאטור האמריקאי צ'אק גראסלי העלתה ממצאים מדאיגים בנוגע לעברו של הבנק השוויצרי הנודע 'קרדיט סוויס'. לפי הממצאים שהוצגו לקראת דיון בוועדת המשפט של הסנאט בארה"ב, זוהו 890 חשבונות בבנק עם קשרים פוטנציאליים לנאצים. המידע נחשף במסגרת מעקב ארוך שנים אחר התנהלות הבנקים השוויצריים בנוגע לנכסים מתקופת השואה.
בין הממצאים החדשים נחשפו חשבונות שלא היו ידועים בעבר, אשר שימשו את משרד החוץ הגרמני בתקופת המלחמה, חברה לייצור נשק גרמנית ואת הצלב האדום הגרמני תחת השלטון הנאצי. בנוסף לחשבונות הכספיים, החקירה העלתה פרטים חדשים על תוכנית שנועדה לסייע לנאצים להימלט לארגנטינה עם סיום המלחמה.
הסנאטור גראסלי, העומד בראש הוועדה, ציין כי הראיות מצביעות על קשרים נרחבים בהרבה ממה שהיה ידוע בעבר בין הבנק לבין האס-אס, כולל חשבון שנוהל ישירות על ידי הזרוע הכלכלית של הארגון.
בנק UBS, שרכש את 'קרדיט סוויס' בשנה שעברה בעסקת חירום, שכר את שירותיו של התובע האמריקאי לשעבר ניל ברופסקי כדי לבדוק את החשבונות הללו.
מהבנק נמסר כי הם רואים בתקופת מלחמת העולם השנייה "תקופה אפלה בהיסטוריה של הבנקאות השוויצרית" והביעו צער עמוק על הממצאים.
נשיא UBS אמריקה, רוברט קארופסקי, הדגיש כי הבנק מחויב להשלים את הבדיקה ההיסטורית במלואה. "העדיפות שלנו היא להשלים את הסקירה הזו כדי שהעולם יוכל להפיק תועלת מהממצאים", אמר. על פי עוזרי ועדת המשפט, החקירה צפויה להסתיים בתחילת הקיץ, כאשר הדו"ח הסופי והמלא יפורסם לקראת סוף 2026.
