קנצלר גרמניה מרץ הגיע לביקור בסעודיה ונועד עם יורש העצר מוחמד בן סלמאן
שעות של מתח: שר החוץ האיראני מרגיע "נחזור לשולחן המו"מ בעומאן"
לאחר דיווחים על ביטול שיחות הגרעין, הודיע שר החוץ האיראני כי המפגש עם ארה"ב יתקיים בעומאן. טראמפ איים, איראן התריסה, ומדינות האזור הפעילו לחץ כבד. בוושינגטון מודים בספקנות, בטהרן מתעקשים: משא ומתן כן - ויתורים מחוץ לגרעין לא.
לאחר הדיווחים כי שיחות הגרעין שתוכננו להתקיים בין ארה"ב לבין איראן ביום שישי בוטלו, בשל העובדה שאיראן חזרה בה מההבנות לגבי מיקום המפגש ותכניו, שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י מעדכן ברשת X כי "שיחות הגרעין עם ארצות הברית מתוכננות להתקיים במוסקט בסביבות השעה 10 בבוקר ביום שישי".
הציוץ של עראקצ'י בא זמן קצר לאחר שהנשיא טראמפ אמר בריאיון ברשת NBC שטהרן עדיין מנהלת מו"מ, אבל טען כי "המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, צריך להיות מודאג מאוד". לדבריו "ארה"ב זיהתה שאיראן מנסה להקים מתקן גרעין חדש, אמרתי אם אתם עושים את זה נעשה לכם דברים רעים מאוד".
בחדשות 12 דווח כי התוכניות לקיים מפגש בין ארה״ב לאיראן בעומאן ביום שישי כדי לדון על הסכם גרעין חזרו למסלול, לאחר שכמה מנהיגים ערבים ומוסלמים הפעילו לחץ בהול על ממשל טראמפ שלא לממש את האיומים לפרוש מהשיחות.
״הם ביקשו מאיתנו לקיים את הפגישה ולהקשיב למה שיש לאיראנים לומר. אמרנו לערבים שנקיים את הפגישה אם הם מתעקשים. אבל אנחנו מאוד ספקנים לגבי סיכויי ההצלחה״, אמר אחד הבכירים האמריקנים.
לדברי הבכירים האמריקנים, לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן בדרגים הבכירים ביותר, ובהם בקשה תקיפה שארה״ב לא תבטל את הפגישה עם האיראנים בעומאן.
בכיר אמריקני שני אמר כי ממשל טראמפ הסכים לקיים את הפגישה עם האיראנים ״מתוך כבוד״ לבקשת בעלות הברית של ארה״ב באזור, ו״כדי להמשיך לקדם את המסלול הדיפלומטי״
בתוך כך עבד רחים מוסווי, רמטכ"ל איראן, אמר במהלך ביקור בערי הטילים של משמרות המהפכה: "איראן הצליחה לחזק את כוח ההרתעה שלה בידי שדרוג הטילים הבליסטיים בכל ההיבטים הטכניים. אנחנו מוכנים לכל פעולה מצד האויבים. לאחר מלחמת 12 הימים, שינינו את הדוקטרינה הצבאית שלנו מהגנתית להתקפית באמצעות אימוץ מדיניות של מלחמה לא סימטרית ותגובה מוחצת לאויבים".
באיראן מזהים את הביטול כתוצר של מאבקים פנימיים בתוך הממשל האמריקני. מקור ב"אל-ערבי אל-ג'דיד" טען כי "נראה שהזרם הקיצוני המתנגד לדיפלומטיה גובר על ההחלטה האמריקנית המקורית בנוגע למשא ומתן".
במקביל, מקורות איראניים מסרו לערוץ "אל-מיאדין" הלבנוני כי טהראן נותרת עקבית בעמדתה: "איראן עדיין מוכנה למשא ומתן, אך לא נאפשר להעלות דרישות שהן מחוץ למסגרת סוגיית הגרעין. לא נענה ללחצים לשנות את נוסח המשא ומתן שהוסכם עליו".
