דובר צה"ל: מוקדם יותר היום (ה'), כוחות צוות הקרב החטיבתי 188 הפועלים בדרום רצועת עזה זיהו מחבל במרחב הקו הצהוב שהתקרב לעבר הכוחות באופן שהיווה איום מיידי. מיד לאחר הזיהוי, הכוחות תקפו וחיסלו את המחבל במטרה להסיר את האיום. כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
רוב הציבור תומך בטענת גל הירש על השמאל ובעד חזרה ללחימה בעזה
ברקע המעבר לשלב הבא בהסכם בעזה, רוב הציבור חושב שצה"ל צריך לחזור להילחם מול חמאס - וכן תומכים בטענתו של גל הירש כי המחאות פגעו במו"מ להשבת החטופים | בנוסף: רוב הישראלים סבורים שראש השב"כ דוד זיני לא צריך להתפטר בגלל החשד לאחיו
סקר חדש שפורסם הערב (רביעי) ב'חדשות 13' לגבי סוגיות בוערות בציבור מגלה כי רוב הציבור חושב שיש לחזור להילחם בעזה מול חמאס.
לפי הנתונים, 47% השיבו כי הם תומכים בחידוש הלחימה, לעומת 38% שהשיבו שהם מתנגדים לחידוש הלחימה ו-15% שהשיבו כי אינם יודעים; זאת על רקע המעבר לשלב הבא בהסכם.
עוד נבדק עמדת הציבור על אמירתו של הממונה על השבויים והנעדרים גל הירש על כך שמאבק משפחות החטופים פגע במו"מ לעסקה, ו-40% מהציבור סבור שההפגנות פגעו במגעים, לעומת 32% שהשיבו כי ההפגנות תרמו למגעים, ו-19% שהשיבו כי אינם יודעים.
שאלה נוספת שנבדקה היא האם אחרי שפורסם בצלאל זיני, אחיו של ראש שב"כ דוד זיני, חשוד בפרשת ההברחות לעזה ראש שב"כ יכול להמשיך לכהן בתפקידו או שהוא צריך להתפטר - 46% השיבו כי הוא יכול להישאר בתפקידו, לעומת 36% שהשיבו כי הוא צריך להתפטר ו-18% שהשיבו כי אינם יודעים.
