ביטול התכנון בענף הלול יידחה לשנת 2042, הכנסת אישרה הלילה סופית את החוק של ששון גואטה (עמיאל ירחי)
"הלב נחמץ": 3 שנות מאסר נגזרו על אלימלך שטרן שריגל עבור איראן
אלימלך שטרן, תושב בית שמש, נשלח ל-3 שנות מאסר לאחר שהורשע בקשרים עם גורמים איראנים ובביצוע משימות עבורם | המשימות כללו הפצת איומים, הטמנת כספים וגיוס שותפים -תמורת תשלום בקריפטו | כל הפרטים
בית המשפט המחוזי בירושלים גזר הבוקר (חמישי) עונש של שלוש שנות מאסר על אלימלך שטרן, שהורשע בחודש ספטמבר האחרון במגע עם סוכן זר וקשירת קשר לאיומים - בגין ביצוע משימות עבור גורמים איראנים.
השופטת חנה לומפ ציינה בגזר הדין: ״הלב נחמץ שאברך חיובי נפל מאיגרא רמה לבירה עמיקתא, אולם הנאשם הביא את עצמו לשם״
בהכרעת הדין קבע בית המשפט כי שטרן היה מודע לכך שהוא משוחח עם שוכן חוץ. לאורך הקשר שלו עם אותם גורמים, כך ציין בית המשפט, הוא סירב לבצע חלק מהדברים כי חשד שהם רוצים לעשות "בלאגן" במדינה ו"להזיק למדינת ישראל".
שטרן, תושב בית שמש, בן 21 בזמן מעצרו, עמד בקשר באמצעות אפליקציית הטלגרם עם פרופיל בשם "ANNA ELENA", תוך שהתבקש לבצע משימות שונות בישראל. בתוך כך, התבקש שטרן לבצע משימה של תליית מודעות בתל אביב, הטמנת כספים בנקודות שונות בירושלים ובתל אביב, העברת חבילות בהן ראש חיה או בובה כרותים לצד סכין ומסר מאיים, במטרה להניחן בפתח ביתם של אזרחים ישראלים, שריפת יער ועוד.
עוד עלה מהחקירה כי שטרן הסכים לבצע את המשימות, למעט רצח ושריפת יער. לטובת מימוש תליית המודעות, הטמנת הכספים והעברת החבילות, גייס שני אזרחים ישראלים נוספים, אשר ביצעו חלק מהמשימות עבור תמורה כספית. עבור ביצוע המשימות קיבל שטרן תשלום מ-ANNA ELENA במטבע קריפטו.
