מבזקים מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
כ"א שבט התשפ"ו | 08.02.2026
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הרשת משתגעת: אילון מאסק מפתח סמארטפון חדש

SpaceX שוקלת לפתח סמארטפון ייעודי שיתחבר ישירות ללוויינים. מאסק עצמו רמז לאחרונה כי מכשיר כזה יפותח | מהלך כזה עשוי להפוך את השירות לחלופה ישירה לחבילות הגלישה של חברות הסלולר

הרשת משתגעת: אילון מאסק מפתח סמארטפון חדש
סמארטפון צילום: Ideogram

אילון מאסק ממשיך לקדם את מהלך הנפקת הענק של SpaceX, לאחר המיזוג עם xAI והפיכתה לחברה הפרטית הראשונה בעולם עם שווי של יותר מ־1,000,000,000,000 דולר. לפי דיווח חדש של רויטרס, מוקד התוכניות כעת הוא מנוע ההכנסות המרכזי של החברה, שירות האינטרנט הלווייני Starlink.

באתר גיקטיים דווח כי על פי מקורות ששוחחו עם רויטרס, SpaceX רשמה בשנת 2025 הכנסות של כ־16,000,000,000 דולר ורווח של כ־8,000,000,000 דולר, כאשר Starlink אחראי ל־50% עד 80% מההכנסות. השירות, שפועל כיום באמצעות טרמינל ייעודי המשמש כנקודת גישה לאינטרנט, עשוי לעבור שינוי משמעותי.

לפי הדיווח, החברה בוחנת אפשרות לחיבור ישיר של סמארטפונים ומחשבים ללווייני Starlink, ללא צורך בטרמינל. מהלך כזה עשוי להפוך את השירות לחלופה ישירה לחבילות הגלישה של חברות הסלולר.

בנוסף, שלושה מקורות מסרו כי SpaceX שוקלת לפתח סמארטפון ייעודי שיתחבר ישירות ללוויינים. מאסק עצמו רמז לאחרונה כי מכשיר כזה יפותח בעתיד, וציין שהוא יהיה שונה מהטלפונים הקיימים ויותאם לביצועי בינה מלאכותית מתקדמים, אך לא פירט מעבר לכך.

הרחבת השירות מתבססת על דור חדש של לוויינים שמאפשרים חיבור ישיר למכשירים. כיום פועלים בחלל כ־650 לוויינים כאלה, מתוך כ־10,000 ששיגרה SpaceX בשש השנים האחרונות. כדי להרחיב את הפריסה, החברה נדרשת להפוך את משגר Starship למבצעי, מה שיאפשר קצב שיגורים גבוה יותר.

עוד דווח כי SpaceX השיקה לאחרונה שירות בשם Stargaze, המבוסס על מצלמות לווייני Starlink, שמאפשר ניטור של סביבת החלל ומסלולי לוויינים במסלול נמוך סביב כדור הארץ. השירות עשוי לשמש גם גופים ממשלתיים וגורמי מודיעין, כחלופה למערכות קרקעיות קיימות.

אילון מאסק סמארטפון

 צבע אדום

art