ראש ממשלת פולין, דונלד טוסק: פולין לא תצטרף למועצת השלום של טראמפ וכי פולין אינה מעוניינת לסייע במימון של פרויקטים של פיתוח בעזה. "הכסף שלנו נחוץ להשקעות בערים פולניות"
סבב השיחות בעומאן החל: "טהראן מוכנה להגן על עצמה"
שיחות המשא ומתן בין איראן לארצות הברית החלו היום בעומאן. שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י מסר כי "איראן נכנסת לדיפלומטיה בעיניים פקוחות וזיכרון יציב של השנה האחרונה"
המשא ומתן בין איראן לארצות הברית החל בעומאן. את המשלחת האיראנית מוביל שר החוץ עבאס עראקצ'י, כאשר השליח המיוחד של הבית הלבן, סטיב ויטקוף, מוביל את המשלחת האמריקאית.
רגע לפני תחילת השיחות, הזהיר עראקצ'י כי טהראן מוכנה להגן על עצמה מפני "דרישות מוגזמות או הרפתקנות" מצד ארה"ב.
הוא אמר לעמיתו העומאני כי הרפובליקה האסלאמית תנקוט ב"גישה של שימוש בדיפלומטיה כדי להבטיח את האינטרסים הלאומיים של איראן".
עומאן שימשה בעבר כמתווכת בין איראן לארצות הברית במשא ומתן הגרעיני שנערך בשנת 2025, אשר נקטע ביוני 2025 על ידי מלחמת "עם כלביא" בת 12 הימים, אליה הצטרף ארה"ב.
שר החוץ של איראן קרא ל"כבוד הדדי" לפני השיחות עם ארצות הברית על תוכנית הגרעין של איראן ונושאים אחרים.
"איראן נכנסת לדיפלומטיה בעיניים פקוחות וזיכרון יציב של השנה האחרונה. אנו פועלים בתום לב ועומדים איתן על זכויותינו", כתב עבאס עראקצ'י ברשת X.
"יש לכבד התחייבויות. מעמד שווה, כבוד הדדי ואינטרס הדדי אינם רטוריקה - הם חובה ועמודי התווך של הסכם עמיד".
בעוד ששני הצדדים סימנו נכונות לחדש את הדיפלומטיה, וושינגטון רוצה שהשיחות יהיו לגבי תוכנית הגרעין של איראן, את הטילים הבליסטיים שלה, את התמיכה בארגוני טרור ברחבי האזור ואת "היחס לאזרחיהם", כך אמר מזכיר המדינה מרקו רוביו. השיחות מגיעות לאחר דיכוי איראני עקוב מדם אחר מחאות המוניות נגד המשטר בחודש שעבר.
דוברת העיתונות של הבית הלבן, קרוליין לוויט, אמרה ביום חמישי לכתבים כי טראמפ בוחן האם ניתן להגיע להסכם, אך גם פרסמה אזהרה.
"בזמן שמשא ומתן זה מתקיים, אני מזכירה למשטר האיראני כי לרשות הנשיא עומדות אפשרויות רבות, מלבד דיפלומטיה, כמפקד העליון של הצבא החזק ביותר בהיסטוריה של העולם", הוסיפה.
טראמפ הזהיר כי "דברים רעים" עלולים לקרות אם לא יושג הסכם, מה שמגביר את הלחץ על הרפובליקה האסלאמית.
