מבזקים מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
כ' שבט התשפ"ו | 07.02.2026
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רוב הציבור: לבג"ץ אין סמכות לפטר את איתמר בן גביר

על רקע הדיונים המשפטיים בעניינו של השר לביטחון לאומי, סקר בדק והראה כי מעל ל-50% מהציבור חושבים שבית המשפט העליון יחרוג בסמכותו אם יפטר את השר

רוב הציבור: לבג"ץ אין סמכות לפטר את איתמר בן גביר
איתמר בן גביר בבית המשפט צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

סקר מכון דיירקט פולס עבור ערוץ i24 מגלה כי רוב הציבור בישראל חושב לבג"ץ אין את הסמכות המשפטית להורות על פיטוריו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר.

על פי תוצאות הסקר, שמגיע על רקע הדיונים המשפטיים בעניינו של השר לביטחון לאומי, 59% מכלל המדגם סבורים שאין לבג"ץ את הסמכות - לעומת 37% מהציבור מאמינים כי סמכות כזו אכן קיימת בידי השופטים. 

הנתונים משקפים פער אידיאולוגי תהומי: בעוד ש-91% ממצביעי הקואליציה שוללים את סמכות בג"ץ בנושא, 69% ממצביעי האופוזיציה תומכים בה.

עוד נבדק בסקר, מי אחראי לתרחיש של משבר חוקתי, במידה ובג"ץ אכן יפסוק נגד המשך כהונת השר - רוב המשיבים (57%) סבורים כי הרשות השופטת תהיה האחראית לפריצתו של משבר כזה, לעומת 40% המטילים את האשמה על הממשלה.

גם כאן, החלוקה המגזרית מובהקת: 90% ממצביעי הקואליציה רואים בבג"ץ את הגורם האחראי למשבר אפשרי, בעוד ש-74% ממצביעי האופוזיציה מאמינים כי הממשלה היא זו שתוביל אליו

איתמר בן גביר בית המשפט העליון משבר חוקתי

 צבע אדום

art