מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ב' אדר התשפ"ו | 19.02.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פזשכיאן: "השיחות עם ארה"ב הן צעד קדימה"; שר החוץ: "איש לא יכתיב לנו אפס העשרה"

פזשכיאן הדגיש כי המשא ומתן עם הצד האמריקאי בנושא הגרעין מהווה צעד קדימה, תוך שציין כי "דיאלוג תמיד היה האסטרטגיה של ארצי לפתרון סכסוכים בדרכי שלום" | בינתיים, שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י טען כי טהראן "מתעקשת על העשרת האורניום משום שאף צד אין את הזכות להכתיב לה מה עליה לעשות"

פזשכיאן: "השיחות עם ארה"ב הן צעד קדימה"; שר החוץ: "איש לא יכתיב לנו אפס העשרה"
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן לצד בכירים במשמרות המהפכה צילום: Erfan Kouchari / Tasnim News

לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ תיאר את השיחות בין ארה"ב לאיראן שנערכו ביום שישי האחרון בעומאן כ"טובות", אמר נשיא איראן מסעוד פזשכיאן כי "העם האיראני מגיב לכבוד בכבוד ואינו מקבל את שפת האיומים בכוח".

פזשכיאן הדגיש כי המשא ומתן עם הצד האמריקאי בנושא הגרעין מהווה צעד קדימה. הוא ציין כי "דיאלוג תמיד היה האסטרטגיה של ארצי לפתרון סכסוכים בדרכי שלום".

הוא הוסיף כי ההיגיון של איראן בנושאים גרעיניים מבוסס על הזכויות הקבועות באמנה בדבר אי-הפצת נשק גרעיני.

בינתיים, שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י טען כי "לאף צד אין את הזכות לדרוש ממדינתו להפחית את העשרת האורניום שלה לאפס". הוא הדגיש כי טהראן "מתעקשת על העשרת האורניום משום שלאף צד אין את הזכות להכתיב לה מה עליה לעשות".

הוא הוסיף בהצהרה היום, "הם תקפו את מתקני הגרעין שלנו, אך הם לא השיגו תוצאה, ואין להם ברירה אלא לנהל משא ומתן". הוא הבהיר במקביל כי העשרה חשובה לאיראן, והוסיף: "אנו מוכנים להעלות חששות לגבי רמת ההעשרה".

המשלחת האמריקאית, בראשות סטיב ויטקופף, שליחו המיוחד של נשיא ארה"ב למזרח התיכון, בנוסף לחתנו של הנשיא ג'ארד קושנר, והמשלחת האיראנית, בראשות שר החוץ עבאס עראקצ'י, תיארו את השיחות העקיפות שנערכו ביניהם בסולטנות עומאן ביום שישי כ"חיוביות".

סבב שני של שיחות צפוי להתקיים בימים הקרובים כדי לדון בנושא הגרעין האיראני.

למרות ששיבח את אווירת המשא ומתן, הזהיר נשיא ארה"ב כי אם טהראן לא תגיע להסכם על תוכניתה הגרעינית, "ההשלכות יהיו קשות".

עראקצ'י הדגיש בעבר כי "העשרה היא זכות שאינה ניתנת למשא ומתן", הוא גם אישר כי טהראן "מתנגדת להעברת אורניום לחו"ל", אופציה שהועלתה מספר פעמים במהלך שיחות קודמות.

"אמרו לנו במשך השנים, ועדיין אומרים, שאין לנו זכות להעשיר, שההעשרה צריכה להיות אפס. למה? כי הם מודאגים. אתם מודאגים? אנחנו מוכנים להסיר את הדאגות, לענות על שאלות, לבנות אמון. אבל לאיש אין זכות לומר לנו: אסור לכם להחזיק בזה רק כי אני רוצה כך".

עראקצ'י הוסיף: "כוח העמידה שלנו הושג במחירים גבוהים, אך אם נוותר על זכות זו - המחיר שהמדינה תצטרך לשלם יהיה גבוה יותר. במלחמת 12 הימים, אילו לא היינו מתנגדים והיינו נכנעים לדרישות שלהם, היינו מטילים כתם בושה בהיסטוריה של איראן שהיה נשאר לעד: שאם רוצים משהו מאיראן והיא לא נותנת - משגרים כמה טילים, מבצעים כמה תקיפות והיא נכנעת".

בהתייחסו לאפשרות של מלחמה: "ההיערכות הצבאית שלהם באזור לא מפחידה אותנו. אנחנו אנשי דיפלומטיה ואנחנו גם אנשי מלחמה. לא במובן שאנחנו מחפשים מלחמה, אלא ערוכים אליה, כדי שאיש לא יעז לצאת למלחמה נגדנו. אנחנו אנשי דיפלומטיה כי אנחנו אנשי היגיון ואם יבחרו בדרך הדיפלומטית - גם אנחנו נלך בה. אם ידברו עם העם האיראני בשפת כבוד - נשיב בשפת כבוד. אם ידברו בשפת כוח - נשיב בשפת כוח".

ישראל, לעומת זאת, מאמינה כי המשא ומתן זה לא יישא פרי, וראש הממשלה נתניהו, המבקר בוושינגטון ביום רביעי הבא, דרש כי בנוסף לסוגיית הגרעין, ידונו גם בטילים בליסטיים וב"שלוחיה של איראן" באזור.

איראן מסעוד פזשכיאן ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art