הישראלית שנעצרה בטורקיה בשל שירות בצה"ל סיימה את שירותה לפני שש שנים הצעירה שנעצרה מחזיקה בדרכון טורקי, והוחזקה כמה שעות בנמל תעופה בטורקיה כשהייתה בדרכה חזרה לישראל (הארץ)
ההליכים במינוי השופטים תקועים, התנגדות לקידום השופט מקטארגייט
השר יריב לוין מבקש לקדם את נשיאי השלום למחוזי - אך נציגי לשכת עורכי הדין וח"כ קארין אלהרר מתנגדים למהלך, תוך ביקורת אישית כלפי השופט מנחם מזרחי
הוועדה לבחירת שופטים כמעט הגיעה לפריצת דרך לאחרונה בנושא המינויים, אלא שנציגי לשכת עורכי הדין ונציגת האופוזיציה לא מסכימים למהלך לקידום נשיאי השלום למחוזי, בינהם השופט מנחם מזרחי, שהשר לוין מבקש לקדם. כך מפרסמת אלינור שירקני-קופמן ב'ישראל היום'.
לפי הדיווח, הוועדה לבחירת שופטים הצליחה להגיע להסכמות על מינויים של כ-14 שופטים לבתי המשפט המחוזיים בדרום ובצפון. אולם השר לוין כורך את המהלך, בתמיכת השופטים ונציגי הקואליציה, בהסכמה לקידום נשיאי השלום לשופטים מחוזיים (בסיום הקדנציה שלהם) - נציגת האופוזיציה ח״כ קארין אלהרר ונציגי לשכת עורכי הדין מתנגדים למהלך באופן נחרץ.
אי-ההסכמה נובעת מדרישתו של לוין למינוים ב״הסכמה רחבה״ וכן מעצם העובדה שלוין לא מוכן לשבת בוועדה עם עמית, ולא להגיע להסכמות בישיבת הוועדה אלא רק להסכים מראש באמצעות מתווכים.
אך גם אילו המתנגדים מוכנים להתעלם מהתנהלותו רק כדי להזרים חמצן למערכת ולמלא תקנים דחופים בשטח – הם אינם מוכנים לכרוך את המהלך עם קידום נשיאי השלום. לשיטתם, מדובר בהצבעה לא דחופה על מינוי שיתממש בפועל רק בעוד כמה שנים.
באופן ספציפי, קיימת גם התנגדות לקידומו של השופט מזרחי וזאת בטענה שהחלטותיו של מזרחי, המוכר מהפרשות המתנהלות סביב לשכת ראש הממשלה - התהפכו שוב ושוב במחוזי.
גורם בוועדה אמר ל״ישראל היום״: "אין צורך דחוף להחליט על מהלך לקידום נשיאי השלום למחוזי כבר מעכשיו, כל המטרה של לוין היא להביא הישג לבייס שלו, גם במחיר של מקצועיות וענייניות".
