מבזקים מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
כ"ד שבט התשפ"ו | 11.02.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אינדונזיה הודיעה רשמית: נערכים לשלוח 8,000 חיילים לכוח השלום" בעזה

צבא אינדונזיה מודיע כי הוא נערך לשלוח עד 8,000 חיילים למשימת שמירת השלום ברצועת עזה. התאריך שבו ייקלטו החיילים טרם הוגדר

אינדונזיה הודיעה רשמית: נערכים לשלוח 8,000 חיילים לכוח השלום" בעזה
דגל אינדונזיה צילום: pixabay

אינדונזיה מודיעה רשמית כי תשלח חיילים לכוח הרב-לאומי בעזה. הצבא נערך להכין עד 8,000 חיילים לשליחתם לעזה, למשימת "שמירת שלום". באינדונזיה אמרו כי המהלך "מדגיש את שאיפתו של הנשיא פראבואו סוביאנטו למלא תפקיד משמעותי יותר בביטחון הבינלאומי".

 

רמטכ"ל צבא אינדונזיה אמר עם זאת כי התוכנית עדיין ראשונית, בהודעה לאחר פגישה משותפת של הצבא והמשטרה עם הנשיא פראבואו בג'קרטה, צוין כי כל פריסה אפשרית תתמקד ביחידות הנדסה ורפואה.

כזכור בכינוס העצרת הכללית של האו"ם בספטמבר 2025 אמר הנשיא פראבואו כי אינדונזיה מוכנה לשלוח 20 אלף חיילי שמירת שלום או אף יותר כדי לסייע בהבטחת השלום בעזה או במקומות אחרים.

נשיא אינדונזיה היה בין עשרות מנהיגים שהשתתפו בפסגה במצרים שעסקה בעתיד עזה, בראשות טראמפ ונשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי, ולאחרונה הצטרפו האינדונזים ל"מועצת השלום" של טראמפ.

בכאן 11 דווח כי התאריך שבו ייקלטו החיילים טרם הוגדר, אך כבר עכשיו ידוע כי הכוח הזר הראשון שצפוי להגיע לעזה יהיה מהמדינה המוסלמית הגדולה בעולם.

השטח שבו צפויים להיות מוצבים הכוחות האינדונזים נמצא בדרום רצועת עזה, בין רפיח לחאן יונס. גורמים המעורים בנושא אמרו לרועי קייס בכאן חדשות כי השטח עצמו מוכן, וכי ייקח כמה שבועות עד שיוצבו שם מבני מגורים.

נשיא אינדונזיה פראבואו סוביאנטו צפוי להגיע לוושינגטון ב-19 בפברואר כדי להשתתף בכינוס של מועצת השלום של הנשיא דונלד טראמפ. סוביאנטו כבר אמר בקולו כי ארצו מוכנה לשלוח 20 אלף חיילים לעזה.

 

 

אינדונזיה דונלד טראמפ עזה

 צבע אדום

art