ראש הממשלה בנימין נתניהו, ייפגש בוושינגטון עם הנשיא טראמפ היום בשעה 18:00 שעון ישראל, על רקע החשש הגובר בישראל כי ארה"ב ואיראן עלולות לחתום על הסכם גרעין שאינו עומד בדרישות ישראל לסיום האיום מצד טהראן.
נתניהו שקל ביקור אצל הנשיא טראמפ בשבוע הבא על רקע המתיחות עם איראן והאתגרים סביב תוכנית השלום של טראמפ לעזה, אך עם המשך השיחות בין ארה"ב לאיראן, שהחלו בשבוע שעבר בעומאן, בישראל גוברת החשש שארה"ב עלולה להתפשר בנקודות שהיא רואה בהן חשיבות מכרעת, ונתניהו החליט להגיע לוושינגטון השבוע.
הלילה אמר הנשיא טראמפ לרשת פוקס ניוז: "איראן רוצה להגיע להסכם, זה יהיה טיפשי מצדה אם לא. המשטר האיראני רימה ממשלים אמריקנים קודמים, איתנו הם מדברים".
גורמים ישראלים אמרו כי דרישות ישראל כוללות פירוק מוחלט של מתקני העשרת הגרעין של איראן, הגבלות על תוכנית הטילים של איראן וסיום התמיכה האיראנית במיליציות אזוריות כמו חמאס בעזה, חיזבאללה בלבנון והחות'ים בתימן. בישראל חוששים שהסכם עלול להביא להקלה בסנקציות שיחזקו את המשטר בטהראן, בעודו מתמודד עם גל חוסר שביעות הרצון החזק ביותר בציבור. החזק ביותר מזה שנים.
בכיר בממשל האמריקאי אמר לוול סטריט ג'ורנל כי ארה"ב וישראל מתאמות פעולה בקשר הדוק במגוון נושאים.
בשנה שעברה חששה ישראל כי השיחות בין ממשל טראמפ לאיראן מתקדמות בכיוון רע, אך נתניהו שכנע את נשיא ארה"ב לאפשר לישראל לבצע תקיפה על מתקני הגרעין והטילים של איראן , כך דיווח אז הוול סטריט ג'ורנל. לאחר הצלחה של ישראל בקמפיין זה, אישר טראמפ תקיפה אמריקאית שפגעה קשות במתקני הגרעין העיקריים של איראן.
הוו סטריט ג'ורנל מדווח, כי איראן בונה מחדש את תוכנית הטילים הבליסטיים שלה מאז שישראל פגעה בה קשות במהלך המלחמה ביוני 2025. גורמים ישראלים חוששים שאיראן תוכל בסופו של דבר לייצר עשרות אלפי טילים, מספיק כדי להכריע את ההגנה האווירית של ישראל.
גורמים אמריקאים אמרו כי איראן חייבת להפסיק את העשרת הטילים ולצמצם את תוכנית הטילים שלה, טראמפ אמר כי הוא מעוניין להגיע להסכם שימנע מאיראן להשיג נשק גרעיני. הוא איים להשתמש בכוח אם דרישותיו לא ייענו.