מבזקים מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
כ"ה שבט התשפ"ו | 12.02.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גורמי ביטחון מהמרים בפולימרקט? ההימורים החריגים שנרשמו

הימור אנונימי שחזה את פתיחת מבצע עם כלביא הניב רווח של כ-153,000 דולר, וכעת עולות שאלות על מידע פנים והשפעה ביטחונית

גורמי ביטחון מהמרים בפולימרקט? ההימורים החריגים שנרשמו
מטוס קרב, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

בעוד הציבור בישראל עוקב בדריכות אחר האפשרות של תקיפה באיראן, מתברר כי במקביל מתנהלת זירה נוספת, כספית ודיגיטלית, שבה מהמרים על מועדים ותוצאות של אירועים ביטחוניים רגישים.

פולימרקט היא פלטפורמת תחזיות מקוונת, המאפשרת לכל משתמש להירשם באופן אנונימי, לשלם במטבעות דיגיטליים ולהמר על תרחישים מגוונים, החל מאירועים פוליטיים ועד נאומים והצהרות. כאשר השאלות נוגעות למתקפה ישראלית או אמריקנית באיראן, היקפי ההימורים מזנקים, ולעיתים מגיעים לעשרות ואף מאות אלפי דולרים.

בn12 דווח כי סביב מלחמת 12 הימים ביוני האחרון זוהה הימור חריג של משתמש אנונימי בשם ריקו סואבה, שלא היה פעיל קודם לכן. אותו משתמש הימר כ-13,000 דולר על כך שישראל תתקוף באיראן ב-13 ביוני, שתתקוף עד סוף אותו חודש, ושסיום המבצע יתרחש עד יולי. על פי ההערכות, הוא גרף רווח של לפחות 153,000 דולר נטו לאחר שהתחזיות התממשו.

המקרה עורר שאלות כבדות משקל: האם מדובר בהימור מוצלח בלבד, או שמא במידע פנים שנוצל לצורך רווח כספי. זהות המשתמש אינה ידועה, ולא ברור אם מדובר באדם בעל גישה למידע ביטחוני רגיש, בישראל או מחוצה לה.

בימים האחרונים הופיעה תחזית נוספת, של משתמש אחר, שהימר 100,000 דולר על מתקפה מיידית באיראן עד סוף אותו יום. התקיפה לא התרחשה, והמהמר הפסיד את מלוא הסכום שהשקיע.

מעבר להיבט הכספי, במערכת הביטחון מביעים חשש מהשלכות רחבות יותר. פלטפורמות מסוג זה חשופות לעיני כול, כולל גורמים עוינים, והצטברות הימורים חריגים עשויה לשמש אינדיקציה להיערכות מבצעית. על פי דיווחים, גורמי ביטחון עוקבים אחרי הפעילות בפולימרקט ובוחנים האם מתקיימות סביב הפלטפורמה עבירות ביטחוניות.

עם זאת, מדובר בזירה דינמית מאוד, שבה ההימורים משתנים בכל רגע בהתאם להערכות בשוק. השילוב בין אנונימיות, מטבעות דיגיטליים ואירועים רגישים מציב אתגר מורכב במיוחד, הן משפטי והן ביטחוני.

הימורים תקיפה באיראן

 צבע אדום

art