מפקד פיקוד הדרום האלוף יניב עשור סייר היום בעומק שטח סוריה (בוחבוט)
ההוכחות, האפשרויות - וההערכה: מה קרה בחדר בין נתניהו לטראמפ?
ברקע המו"מ, ראש הממשלה הגיע "מצויד" לפגישה - עם ראיות חותכות שהמשטר האיראני משקר לממשל | ההערכה הישראלית היא כי המגעים לא יבשילו להסכם וכי התקיפה נידונת בין המנהיגים | כל הפרטים על הפסגה החריגה
ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד הערב (רביעי) עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, כאשר על הפרק הסוגייה האיראנית. השנחחם נפגשו קרוב ל-3 דעות, הרבה מעבר למצופה.
לפי הדיווח ב'חדשות 12', נתניהו לא בא ב"ידיים ריקות" לפגישה - והוא הציג ראיות חותכות, שלפיהן האיראנים משקרים לממשל. ראש הממשלה הציג הוכחות שהם המשיכו לתלות מפגינים מתנגדים, וכן שהם לא מתכוונים לדבר בחדר המשא ומתן על סוגיית הטילים.
ניתן להעריך כי נתניהו משוחח עם טראמפ על אופציית התקיפה, ולא רק על גבולות המשא ומתן של הממשל עם האיראנים. זאת, לאור ההערכה ישראלית לפיה המו"מ ייכשל, בשל טעויות שהאיראניים יעשו.
ועדיין, נתניהו מגיע גם עם מסר ברור לגבי גבולות המו"מ מבחינת ישראל. "הסכם טוב עם איראן יהיה כזה שיהיה ללא תפוגה - וימנע מאיראן לנצח להגיע לפצצה", זה המסר שלו לטראמפ, כך לפי הדיווח ב'כאן חדשות'.
הפגישה מתקיימת ללא נוכחות תקשורתית מיוחדת, ללא הצהרות או שאלות עיתונאים, מה שמעיד על כך שהצדדים באו "לעבוד" בשקט ובסודיות.
בסיום הפגישה כתב טראמפ: "זה עתה סיימתי פגישה עם ראש ממשלת ישראל נתניהו וכמה מנציגיו. הפגישה הייתה מאוד פרודוקטיבית, היחסים המצוינים בין שתי המדינות שלנו ממשיכים.
לא הושג שום הסכם סופי, למעט העובדה שהתעקשתי על המשך המשא ומתנים עם איראן כדי לבדוק אם ניתן להגיע להסכם. אם זה אפשרי, הבהרתי לראש הממשלה שזה יהיה האופציה המועדפת. אם לא, נצטרך לראות מה תהיה התוצאה.
בפעם הקודמת איראן החליטה שעדיף לה לא לחתום על ההסכם, והם קיבלו את "פטיש חצות" — זה הסתיים רע עבורם. אני מקווה שהפעם הם יהיו יותר הגיוניים ואחראיים. בנוסף, דנו בהתקדמות משמעותית שהושגה בעזה ובאזור כולו. במזרח התיכון באמת הגיע שלום. תודה על תשומת הלב לנושא".
